Πολιτική Ακαδημία για νέους στις Σέρρες, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Κων. Καραμανλής»

Τριήμερο σεμινάριο για νέους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα, διοργανώνει από 1-3 Ιουλίου στις Σέρρες η Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πολιτική Ακαδημία για νέους στις Σέρρες, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Κων. Καραμανλής»

Τριήμερο σεμινάριο για νέους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα, διοργανώνει από 1-3 Ιουλίου στις Σέρρες η Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του κύκλου σεμιναρίων για νέους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες (Το πρώτο μέρος είχε πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι στα μέσα του περασμένου Μαϊου)

Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Κonrad Adenauer

H Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Κonrad Adenauer έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών. 
Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία. 

Νέοι και νέες έως 35 ετών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής και της ελληνικής γλώσσας, με ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή ή την κοινωνία των πολιτών, καθώς και με έντονο ενδιαφέρον για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ομιλητές

Μεταξύ των ομιλητών της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Φίλιππος Ξενία, θα είναι ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόθεση των ιδρυμάτων είναι η καθιέρωση της «Πολιτικής Ακαδημίας» και η διοργάνωση ανάλογων σεμιναρίων κάθε χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται εδώ