ΠΟΛΟ-ΜΓΣ Πανσερραϊκός: Με παίκτες-παιδιά, αλλά με αντρική ψυχή, μάχη για την άνοδο στην Β’ Εθνική ανδρών!

ΠΟΛΟ-ΜΓΣ Πανσερραϊκός: Με παίκτες-παιδιά, αλλά με αντρική ψυχή, μάχη για την άνοδο στην Β’ Εθνική ανδρών!

Την άνοδο στη Β εθνική κατηγορία του Water Polo θα διεκδικήσει το διήμερο Παρασκευή 27 Σάββατο 28 Ιουλίου η ανδρική ομάδα πόλο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού.

Η Σερραϊκή ομάδα κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Γ εθνικής η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων (χωρισμένων σε δύο ομίλους) στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με τους δύο πρώτους να πανηγυρίζουν την άνοδο στη Β εθνική.

Παίκτες-παιδιά με αντρική ψυχή!

Ο προπονητής Δημήτρης Βαρσάμης (μαζί με τον Ηλία Ανουσάκη) μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη συμμετοχή της ομάδας του στην τελική φάση του πρωταθλήματος: «Είναι σίγουρα δύσκολο το έργο μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε μέχρι την τελική φάση αν αναλογιστούμε ότι όλα τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας, έτσι για να βοηθήσω αγωνίζομαι κι εγώ. Χαριτολογώντας ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι στα 19 γιατί βάζουν τα 42 που είμαι εγώ».

Οι δύο Όμιλοι στην τελική φάση είναι:

  • Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΚ, Πανσερραϊκός, ΚΟ Καρδίτσας, Νηρέας Λαμίας
  • Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Άρης Νίκαιας, Μακεδονικός, ΣΑΠΚ Νεάπολης, ΣΚ Ροή

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Στην Β’ Εθνική κατηγορία ανέρχονται οι 2 πρώτες ομάδες της Τελικής κατάταξης.

Οι οκτώ ομάδες της Α’ Φάσης, έχουν σχηματίσει δυο ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Στους εντός των ομίλων αγώνες, ισχύει η ισοπαλία, στους χιαστί αγώνες και στους αγώνες κατάταξης, πρέπει να υπάρξει, νικητής.

Μετά από τους εντός των δυο (2) ομίλων αγώνες, θα συναντηθούν:

Για την άνοδο:· η 1 η ομάδα του Α’ ομίλου με τον 2 η ομάδα του Β’ ομίλου · η 1 η ομάδα του Β’ ομίλου με τον 2 η ομάδα του Α’ ομίλου ·

Για κατάταξη: η 3 η ομάδα του Α’ ομίλου με τον 3 η ομάδα του Β’ ομίλου για την (5 η – 6 η θέση). · η 4 η ομάδα του Α’ ομίλου με τον 4 η ομάδα του Β’ ομίλου για την (7 η – 8 η θέση).

  • ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (οι ηττημένες των χιαστί αγώνων)
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (οι νικήτριες των χιαστί αγώνων)

Οι (2) πρώτες ομάδες της Τελικής κατάταξης ανέρχονται στην Β’ Εθνική κατηγορία την περίοδο «2018 – 2019» και η πρώτη ομάδα ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Γ’ Ανδρών για το «2018».