Πωλούνται τα πρώην στρατόπεδα Σερρών;

Παναγιώτης Κοτρώνης2012Παρέμβαση του Π.Κοτρώνη
(Επικεφαλής της  δημοτικής κίνησης «διάβαση πεζών»)
Δυστυχώς οι φόβοι μας  επαληθεύονται με τον πιο οδυνηρό  τρόπο.
Στη χθεσινή λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) , που είδε το φως της δημοσιότητας φιγουράρουν προς πώληση τα δύο πρώην στρατόπεδα του δήμου Σερρών, παρά την επιμελημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την αλήθεια.
Συγκεκριμένα στην τελευταία σελίδα της λίστας αναφέρονται προς πώληση δύο ακίνητα με φορέα διαχείρισης την ΥΑΜΣ ( Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων ). Η ΥΑΜΣ στο δήμο Σερρών δεν διαχειρίζεται κανένα άλλο ακίνητο στο δήμο μας παρά τα τρία πρώην στρατόπεδα, «Παπαλουκά», «Εμμ.Παπά» και «Κολοκοτρώνη». Συνεπώς τα δύο βγαίνουν στο «σφυρί».
Αξιοσημείωτο είναι ότι, στα σημεία που αναφέρεται η κυριότητα, ο φορέας ιδιοκτήτης, το νομικό καθεστώς και το πολεοδομικό καθεστώς, υπάρχει κενό που σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση της «διάβασης πεζών», πως το ΤΕΘΑ δεν έχει στην κατοχή του ούτε τετραγωνικό μέτρο. Αντίθετα σε άλλα ακίνητα της λίστας αναφέρονται λεπτομερώς οι ιδιοκτήτες, το νομικό καθεστώς κλπ.
Τι έχει να πει τώρα ο  κ.Δήμαρχος; Θεωρεί πως δεν υπάρχει  κανένα πρόβλημα; Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσει ότι η Τρόϊκα δεν  αστειεύεται; Όταν θα καταλήξουν οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου και ψυχαγωγίας στους Γερμανούς;
Ελάτε κ.Δήμαρχε να κατέβουμε  αμέσως στην Αθήνα όλοι μαζί και  να διακηρύξουμε  σε όλους τους τόνους εκμεταλλευόμενοι και τα νομικά μας όπλα, ότι τα πρώην στρατόπεδα δεν είναι προς πώληση, αλλά είναι σερραϊκή γη που ανήκει στους πολίτες της και μόνο.
Παναγιώτης Κοτρώνης
Επικεφαλής της  δημοτικής κίνησης
«διάβαση πεζών»