Πόνος στο στομάχι; Ο γαστρεντερολόγος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις

Πόνος στο στομάχι; Ο γαστρεντερολόγος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις

Το στομάχι είναι ένα από τα βασικότερα όργανα που συγκροτούν το γαστρεντερικό σύστημα και το όργανο εκείνο, το οποίο οφείλεται για την διαδικασία της πέψης. Ο πόνος στο στομάχι είναι μία από τις πιο συχνές διαταραχές που έχουν νιώσει σχεδόν όλοι οι άνθρωποι.

Πως εμφανίζεται ο πόνος στο στομάχι;

Ο στομαχικός πόνος μπορεί να εμφανίζεται μέσα από καούρα και ανακάτεμα ως μοναδικά συμπτώματα είτε μέσα από μία μεγάλη συμπτωματολογία που εναλλάσσεται και μπορεί να υποδηλώνει συγκεκριμένη νόσο. Άλλα συμπτώματα που μπορούν να νιώσουν οι ασθενείς, είναι μετεωρισμός, γρήγορος κορεσμός στην πείνα, έντονες ερυγές κ.α.

O γαστρεντερολογός θα σας δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το πως πρέπει να κινηθεί η διαγνωστική πορεία.

Πότε να απευθυνθείτε σε γαστρεντερολόγο;

  • Αν δείτε αίμα στα κόπρανα, κάνετε εμετό και έχετε έντονη διάρροια
  • Όταν ο πόνος διαρκεί πάνω από 1 ημέρα
  • Όταν έχετε πυρετό και δεν μπορείτε να καταναλώσετε τροφή
  • Όταν χάνετε βάρος και έχετε έντονη ανορεξία

Τα ίδια συμπτώματα έχουν και τα παιδιά;

Οι στομαχικοί πόνοι δεν διαφέρουν στα παιδιά. Αλλά τα προβλήματα με το στομάχι σε ένα μεγάλο ποσοστό, οφείλονται σε άγχος και στρες. Ο γαστρεντερολόγος θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές ιδιαίτερα για την περίπτωση των παιδιών.

Υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία;

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η εξέταση η οποία γίνεται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι η γαστροσκόπηση. Από την στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη για το που οφείλονται, τα συμπτώματα θα ανακουφιστούν με την κατάλληλη θεραπεία.

Το στομάχι μπορεί να δώσει προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με πιο σοβαρά θέματα, όπως νόσος του Crohn, οισοφάγος Barrett, χρόνια ηπατίτιδα Β κ.τ.λ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα γαστρεντερολογικά προβλήματα, μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα που διατηρεί ο γαστρεντερολόγος Γεώργιος Αναγνωστόπουλος: advanced-endoscopy.gr