Πορεια διαμαρτυρίας μοτοσικλετιστών με αφετηρία το Σιδηρόκαστρο, για την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου

Πορεια διαμαρτυρίας μοτοσικλετιστών με αφετηρία το Σιδηρόκαστρο,  για την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου

moto-Σιδηροκαστρο129Στους δρόμους βγήκαν την Κυριακή (10/5) εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από όλο το νομό Σερρών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το οδικό δίκτυο στον δήμο Σιντικής.

Στις 12.30 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου, στη συνέχεια, οι έγινε πορεία  εντός της πόλεως με κατεύθυνση τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης του Σιδηροκάστρου. Στον κόμβο έγινε ολιγόωρη στάση διαμαρτυρίας και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Αμέσως μετά  η μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκε  προς την πόλη των Σερρών, όπου και πραγματοποιήθηκε  αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό την πλατεία Ελευθερίας.

Οι λόγοι που ώθησαν τους μοτοσικλετιστές να προβούν σε διαμαρτυρία είναι ο «κατεστραμμένος» σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτίδη, περιφερειακός δρόμος που όπως αναφέρει «έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ καθημερινά Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες παθαίνουν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές».
moto-Σιδηρόκαστρο-136
«Είναι η τέταρτη εκδήλωση διαμαρτυρίας που γίνεται, για το οδικό δίκτυο της περιοχής, από του κατοίκους του δήμου Σιντικής. Η σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε αυθόρμητα από τους μοτοσικλετιστές του δήμου και μέσα σε λίγη ώρα ανταποκρίθηκαν όλοι οι Σερραίοι» δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Η επισκευή του οδοστρώματος του συγκεκριμένου οδικού άξονα ,που θυμίζει πλέον «σουρωτήρι»,κοστίζει σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής περίπου 4.000.000 ευρώ, ενώ η πλήρης αποκατάσταση του φτάνει τα 17.000.000.

«Ο δρόμος , που κρύβει παγίδες θανάτου, είναι πλέον σε πλήρη εγκατάλειψη και χρειάζεται άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαθέσει τα κονδύλια προκειμένου ή να επισκευαστεί ή να γίνει εκ νέου από την αρχή» δήλωσε ο Φώτης Δομουχτσίδης.

moto-Σιδηρόκαστρο-135Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός χρησιμοποιείται καθημερινά και από βαρέα οχήματα που εισέρχονται από τη γείτονα χώρα και επιλέγουν τον περιφερειακό άξονα του δήμου Σιντικής για να μειώσουν τη χιλιομετρική απόσταση Προμαχώνα Κιλκίς. 

Η πρωτοβουλία αυτή των μοτοσικλετιστών είναι ενταγμένη στην παγκόσμια ημέρα μοτοσικλέτας που είναι η 11η Μαΐου.

(φωτος απο το kastrosintikis.blogspot.gr)

Advertisements