Πορεία και εκδηλώσεις τιμής για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου στις Σέρρες (φωτος)

Πορεία και εκδηλώσεις τιμής για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου στις Σέρρες  (φωτος)

Πορεια_για Πολυτεχνείο_ΕΡΑ_Σέρρες_2014_o

Συγκεντρώσεις και πορείες, για να τιμήσουν την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, οργάνωσαν διάφοροι φορείς και κόμματα στις Σέρρες το απόγευμα της Δευτέρας (17/11).
Το Εργατικό Κέντρο Σερρών και το Ν.Τ. Σερρών ΑΔΕΔΥ διοργάνωσαν συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Την ίδια ώρα η «Πρωτοβουλία για την επανόρθωση της κοινωνίας», διοργάνωνε συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.
Ενώ το ΠΑΜΕ είχε οργανώσει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με εκφώνηση μηνυμάτων των φορέων, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών, με κατάληξη στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Εμπορίου των Σερρών, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια, προς τιμή αυτών που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Στις πορείες έλαβαν μέρος οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Σερρών, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και του χώρου των Αναρχικών. Ενώ υπήρχαν πανό που εκδήλωναν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου του αγωγού ΤΑΡ, και πανό ενάντια στη σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού σε περιοχές των Σερρών

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και επικεντρωμένη στη φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Ραιδεστού.

Οι φωτογραφίες είναι από το τόπο κοινωνικής δικτύωσης της ΕΡΑ Σερρών https://www.facebook.com/ert.serres