Πώς το είχε πει ο άλλος; Γυρίζω στη δυστυχία μου, αφού του ψαλίδισε τα φτερά η πολιτική.

Πώς το είχε πει ο άλλος; Γυρίζω στη δυστυχία μου, αφού του ψαλίδισε τα φτερά η πολιτική.
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

[ΑΡΘΡΟ του Νίκου Επ. Φαλαγκάρα]

Καλημέρα σας αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.

Πάει και το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Του Γενάρη που –για τους δικούς του σοβαρούς αλλά αδιευκρίνιστους λόγους- δεν φαίνεται να έχει απέναντί μας και τις αγαθότερες διαθέσεις.

Βαρύς χειμώνας, που γίνεται ακόμα βαρύτερος όταν μας βρίσκει εντελώς απροετοίμαστους (τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε ψυχολογικό) για τέτοιες –πολύ χειρότερα βέβαια- αν είχαν επαληθευτεί στο ακέραιο όσα είχαν προαναγγείλει σε δραματικούς τόνους οι υπεύθυνοι επί των καιρικών προβλέψεων.

Τα χειρότερα υπάρχουν πάντα και μας απειλούν.

Ας ευχηθούμε ότι θα μας λυπηθούν και θα λοξοδρομήσουν. Θα μου πείτε –και θα έχετε δίκιο- κάτι μας είπες τώρα. Τάχα μου μένει και τίποτα άλλο;

Εξελίξεις στο εδώ και δεκαετίες βαλτωμένο κυπριακό ζήτημα.

Προς ποια κατεύθυνση, θα δείξει το προσεχές μέλλον. Ούτε η απραξία αλλά και ούτε ο διάλογος μεταξύ κωφών προσφέρουν τίποτα. Αψευδής μάρτυς η συσσωρευμένη πείρα…

Δεν είχε σκοπό να συγκρουστεί, αναφέρει, με νεότερη δήλωσή του, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Χρυσόγονος, με τον αρχηγό του κόμματος –και πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα– με τη σημαία του οποίου εξελέγη ευρωβουλευτής, τον οποίον, όπως εξομολογήθηκε από το πάντα φιλόξενο βήμα του ΣΚΑΪ, έχει να συναντήσει από το 2015.

Ανάμεσα στις αγωνίες που τον κατατρύχουν είναι και τα παιδάκια που κρυώνουν. Κάθε άνθρωπος, βέβαια, που θέλει να λέγεται άνθρωπος έχει την ίδια αγωνία γι’ αυτά τα παιδάκια. Επομένως δικαιολογημένη και αναμενόμενη και η δική του.

Μόνο που στη δική του περίπτωση τα πράγματα έχουν μία διαφορετική διάσταση, την οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Είναι ευρωβουλευτής εκλεγμένος. Αν πραγματικά δεν του δίνουν σημασία, τότε γιατί παραμένει σ’ αυτή τη θέση; Ας γυρίσει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Πώς το είχε πει ο άλλος; Γυρίζω στη δυστυχία μου, αφού του ψαλίδισε τα φτερά η πολιτική.