Πώς να μεγιστοποιήσετε το όριο ζωής των μπαταριών οχήματος-σκάφους

Πώς να μεγιστοποιήσετε το όριο ζωής των μπαταριών οχήματος-σκάφους

Οι μπαταρίες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο τόσο σε ένα αυτοκίνητο όσο και σε ένα σκάφος. Αν και η λειτουργία τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι διαφορετικά, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεγαλώσει η διάρκεια της ζωής τους με την σωστή συντήρηση.

Οι μπαταρίες σκαφών και αυτοκινήτων είναι από τα πιο βασικά μέλη γιατί τροφοδοτούν το όχημα με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να κινηθεί. Αλληλεπιδρώντας με τον κινητήρα παράγουν ένα σύνολο αντιδράσεων, ώστε να κινούν τις μηχανές του εκάστοτε μέσου μεταφοράς.

Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να δώσετε βάση;

Μεγίστης σημασίας είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας στον σωστό χρόνο. Το συνεργείο με το οποίο συνεργάζεστε μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για το αν χρειάζεται και αν είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί η μπαταρία. Η αξιοπιστία των μηχανικών που θα καλύψουν τις ανάγκες σας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των προϊόντων από μίμηση που κυκλοφορούν στην αγορά.

Για να μην επιβαρύνετε την λειτουργία της μπαταρίας, είναι καλό επίσης να μην χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό ή τα πολυμέσα για πολύ ώρα, όταν ταξιδεύετε ή όταν χρησιμοποιείτε το όχημά σας σε καθημερινή βάση. Είναι σύνηθες το φαινόμενο, όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, να δουλεύει ο κλιματισμός και άλλα συστήματα, τα οποία καταναλώνουν μεγάλο μέρος από την ενέργεια.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην αφήνετε το όχημά σας πολλές ημέρες σε ακινησία, γιατί οι μπαταρία καταστρέφεται. Σε αντίθεση με το σκάφος, το τετράτροχο όχημα δεν διαθέτει εφεδρική μπαταρία, συνεπώς η συντήρησή της πρέπει να είναι προσεκτικότερη.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες την εταιρεία ΜΠΕΤΣΑΚΟΣ-ΧΟΛΕΒΑΣ Α.Ε.Ε.!