Πόσοι Σερραίοι χωράνε στο Πολιτιστικό Πάρκο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ;

στρατόπεδογράφει ο  Θόδωρος Καστρινός 
μέλος της  «Διάβασης Πεζών»
Τρία πρώην  στρατόπεδα μετατρέπονται σε χώρους κράτησης.  Για μικρής ποινικής απαξίας εγκλήματα κυρίως οικονομικά. 
 Πηγή: Καθημερινή  Δημοσίευση: 03/05/2013 Πηγή: https://www.skai.gr
σ.σ.. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (κλπ), Αντ. Ρουπακιώτης διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως θα χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα για την κράτηση οικονομικών εγκληματιών (αλλά ποιος τον ρώτησε αυτόν).                            
Μετά τη μετατροπή των πρώην στρατοπέδων, ως χώρων συγκέντρωσης (κυριολεκτικά) παράνομα εισελθόντων στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων, τώρα μετατρέπονται οι χώροι αυτοί και ως χώροι κράτησης (φυλακή το λένε στην ελληνική) για τους, «μικρής ποινικής απαξίας», οικονομικούς εγκληματίες (ναι έτσι σε «βάφτισαν» εσένα που δεν μπορείς να πληρώσεις τα χαράτσια, το ΦΑΠ, το ΦΠΑ, το ΦΚΕ κ.α.).
Αφού πρώτα σε κατέστρεψαν οικονομικά, σε εξαθλίωσαν οικογενειακά,
αφού στέκεσαι ακόμη όρθιος και δεν αυτοκτονείς (κυριολεκτικά),
τώρα θα σε τελειώσουμε και κοινωνικά.
Φυλακή. Κοινωνική Διαπόμπευση. Ο τέλειος εξευτελισμός.
[pullquote]

.. Θεέ μου πως φτάσαμε  ως εδώ
στα σύνορα του Εξαποδώ ..
 
..να δεις τι σου ’χω για  μετά ..
στίχοι του Μιχάλη Γκανά

[/pullquote]

 
 «Τρία εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε Γιάννενα, Μαλακάσα, και Ασπρόπυργο πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους κράτησης καταδίκων για μικρής ποινικής απαξίας εγκλήματα κυρίως οικονομικά», μας πληροφορεί η Καθημερινή.
«Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω και αν είναι ακόμα δέκα ημερών». 
Αντιλαμβάνομαι ότι οι ανάγκες για νέους χώρους κράτησης, θα είναι πάρα πολύ μεγάλες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχει έτοιμα το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο ριζικών αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, καταργείται η μετατροπή των ποινών έως πέντε (5) χρόνια σε χρηματικές.
Όλη η  Ελλάδα μια απέραντη φυλακή.
 
Κι εδώ  στας Σέρρας;
Τι να σου κάνει μια Νιγρίτα; Δεν μας χωράει.
Γι αυτό, λοιπόν … 
Πόσοι Σερραίοι χωράνε στο Πολιτιστικό Πάρκο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ;
Πόσοι στο  Πάρκο Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΜΜ. ΠΑΠΑ;
Πόσοι στο  Αθλητικό Πάρκο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;
Πόσοι στα  υπόλοιπα ανενεργά στρατόπεδα του Νομού Σερρών;
 
Έτσι  λοιπόν αντιλαμβάνεται η ελληνική (;;;) Πολιτεία την αξιοποίηση των εκτάσεων και των κτηρίων των πρώην  στρατοπέδων. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλάκισης για τους «μικρής ποινικής απαξίας», οικονομικούς εγκληματίες-πολίτες.
Υ.Γ.1. Οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι (όλοι αυτοί που διαμορφώνουν με την ψήφο τους, την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο), ως γνήσιοι εκφραστές και φορείς υλοποίησης της μνημονιακής πολιτικής της τρόικας –εσωτερικού και εξωτερικού- στην πόλη μας. έτρεξαν να καταθέσουν πρόταση, ένταξης στο επόμενο πρόγραμμα για την «αξιοποίηση» των πρώην στρατοπέδων στας Σέρρας ως χώρων κράτησης, μικρής ποινικής απαξίας οικονομικών εγκληματιών, δεν επαληθεύονται. Κύκλοι της δημοτικής Αρχής χαρακτήρισαν ως κακόβουλους, μικρόψυχους και μηδενιστές όλους αυτούς που διασπείρουν ως ώριμες προτάσεις, πρωτόλειες σκέψεις δημοτικών παραγόντων.
Θόδωρος Καστρινός 
Σέρρες 13 Μαΐου 2013