Το «Ποτάμι» στο Επιμελητήριο Σερρών για το εργοστάσιο Ζάχαρης της ΕΒΖ

Το «Ποτάμι» στο Επιμελητήριο Σερρών για το εργοστάσιο Ζάχαρης της ΕΒΖ

επίσκεψη Επιμελητήριο-ΠΟΤΑΜΙ Ν.ΣΕΡΡΩΝΜέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο Ν. Σερρών (σ.σ. οι κ.κ.Αβδελάς, Παλάζη, Παρασκευϊωτης, οποίοι ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εκλογές), πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πορεία της πρωτοβουλίας για την επαναλειτουργία του Εργοστασίου της ΕΒΖ, που είχε αναλάβει το Επιμελητήριο Σερρών και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του κ. Χρ. Μέγκλας με την κατάθεση μιας σειράς προτάσεων προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. κ. Λ. Χαραλάμπους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του “Ποταμιού”:
Πρόκειται για πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί από τον Ιανουάριο του 2014, με αφετηρία τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο μεταξύ των θεσμικών φορέων του Νομού (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους) με θέμα την ανάπτυξη του Ν. Σερρών αλλά και με ιδιαίτερη έμφαση στην επαναλειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών και στην δυνατότητα ανάληψης της διοίκησης του από το Επιμελητήριο.
Η πρόταση του Επιμελητηρίου κατατέθηκε και στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρ. Σταϊκούρα.
Τον περασμένο Ιούλιο, το Επιμελητήριο Σερρών παρακολουθώντας στο μεταξύ τις εξελίξεις και τις συζητήσεις καθώς και τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα βάσει δημοσιευμένων Ισολογισμών της ΕΒΖ. ΑΕ., επανήλθε σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, με κατάθεση προς όλους τους θεσμικούς και κυβερνητικούς φορείς, εκ νέου πρότασης επαναλειτουργίας που θα έδινε πραγματική λύση για το Εργοστάσιο Ζάχαρης των Σερρών.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι:
Παρακολουθήσαμε από κοντά την διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στις 19 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Αριστοτέλους, εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), διαμαρτυρόμενοι «για την απαξία των κυβερνώντων τόσο για την τευτλοκαλλιέργεια όσο και για τη λειτουργία της εταιρείας που οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο» . Για τους εργαζόμενους η στάση πληρωμών δεν αποτελεί τρόπο σωστής διαχείρισης και αντιμετώπισης των οφειλών της εταιρείας στους τευτλοπαραγωγούς που ανέρχονται στα 18 εκατ. Ευρώ και σαφέστατα δεν συνιστά λύση του προβλήματος.
Για την τοπική ομάδα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη Σέρρες αποτελεί ζήτημα μέγιστης σημασίας, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, η συστράτευση όλων των ενδιαφερομένων φορέων, κομμάτων και πολιτών στην προσπάθεια διάσωσης της παραγωγικής ομάδας της ΕΒΖ και του Εργοστασίου των Σερρών και υιοθέτησης μετά από διαβούλευση προτάσεων όπως αυτή του Επιμελητηρίου Σερρών που κινούνται στην κατεύθυνση διάσωσης ενός από τους μεγαλύτερους πνεύμονες μεταποίησης πρωτογενούς παραγωγής σε ένα Νομό όπου ο κλάδος της μεταποίησης παρουσιάζει δραματική μείωση και βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ελλάδα ως προς το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. καταλήγει η ανακοίνωση των μελών του “Ποταμιού”.

Advertisements