Πουλήθηκε το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών είχε περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, και πρόκειται για νεόδμητο κτίριο (2000)
Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών είχε περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, και πρόκειται για νεόδμητο κτίριο (2000)

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών είχε περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, και πρόκειται για νεόδμητο κτίριο (2000)

Την επιλογή της  Eurobank Properties ως επενδυτή για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε 189.000 τμ περίπου, εκ των οποίων τα 136.000 τμ περίπου αντιστοιχούν στην ανωδομή και τα 53.000 τμ περίπου σε υπόγειους χώρους.

Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν:

  • – το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι,
  • – το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι,
  • – το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί,
  • – την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα,

ενώ τα υπόλοιπα ακίνητά μεταξύ των οποίων και η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών είχε περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, και πρόκειται για νεόδμητο κτίριο (2000). Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 2647τ.μ. Αναπτύσσεται σε 6 υπέργεια επίπεδα (1,828τ.μ.) και 2 υπόγεια (819τ.μ.). όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο του ΤΑΙΠΕΔ Η κατασκευή δεν συμμορφώνεται με την οικοδομική άδεια.  Για την νομική τακτοποίηση χρειάζονται νομικές / ρυθμιστικές ενέργειες.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Εταιρεία ανέρχεται σε €145,81εκ. ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα €14εκ., ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται περί το τέλος του έτους και θα συμβάλλει στην περαιτέρω διασπορά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη συνεδρίασή του στις 18/10και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα τις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και την Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ως Πλειοδότριες του διαγωνισμού για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων που έχουν κατανεμηθεί σε δυο χαρτοφυλάκια και στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών:

Η συγκυβέρνηση ξεπουλήματος της δημόσιας ακίνητης περιουσίας έχει προσθέσει μία ακόμη πράξη στο «ενεργητικό» της.

28 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, αφού προηγουμένως χωρίστηκαν  σε δύο ομάδες των 14 κτηρίων  η καθεμία, έχουν πουληθεί σε τραπεζικούς ομίλους, οι οποίοι ,στη συνέχεια, θα τα ενοικιάζουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνεται και το κτήριο της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Σερρών.

Πιστοί υπηρέτες των δανειστών-τοκογλύφων της χώρας και εντολέων της τρόικα, Σαμαράς και Βενιζέλος συνεχίζουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μόνο και μόνο για να παρουσιάσουν κάποια εντελώς πρόσκαιρα κρατικά έσοδα, αδιαφορώντας πλήρως για το ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο απογυμνώνεται η χώρα από υποδομές, τις οποίες θα χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω των ενοικίων.  Την ίδια εξάλλου, τακτική ακολουθεί και για τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Ξεπουλιούνται σπίτια και χωράφια για οφειλές δύο ή τριών χιλιάδων ευρώ.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να σταματήσει την πορεία διάλυσης της χώρας. Πρέπει να την σταματήσουμε πριν να είναι  πολύ αργά.

Ο λαός έχει τον  λόγο