Πρ. Παυλόπουλος: «Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε νικηφόρα»

Πρ. Παυλόπουλος:  «Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε νικηφόρα»

Βαρθολομαίος-Παυλόπουλος-«Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψη του στην οικία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην γενέτειρα του ιστορικού ηγέτη, την Πρώτη Σερρών…
«Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή» είπε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε: «πρέπει να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη.[…]. Να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη» για να ξαναγυρίσει στις αρχικές αξίες της, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και προσήλωσης στη Δημοκρατία και το καθήκον.

«Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον λαό μας. Η προσήλωση στη Δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα κι έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

Καραμανλής-Παυλοπουλος-Τζιζτικώστας«Κυρίως, όμως, καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή. Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη, ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες κι εκείνη ξεκίνησε».

«Πάντως, η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τούτη την ώρα επιτάσσει αυτό που είπα και πριν. Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε και ξενάγησε στο σπίτι τού Κωνσταντίνου Καραμανλή, δείχνοντας του οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες από το δημόσιο βίο του ιστορικού ηγέτη, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής και ο γιος του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κ.α.

«Πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σαν Έλληνας. Δώσε μου τη δύναμη για να ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών μπροστά στο πορτραίτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπέγραψε με το μικρό του όνομα.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ευχόμαστε, όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση»

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της πατριαρχικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών, και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση».

Μετά το πέρας της πανηγυρικής πατριαρχικής θείας λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Μεσολακκιά του δήμου Αμφίπολης και από εκει στην Πρώτη Σερρών στο σπίτι του Εθνάρχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτο: amen.gr