«Πράσινο φως» από το Eurogroup στη Λίστα Βαρουφάκη

«Πράσινο φως» από το Eurogroup στη Λίστα Βαρουφάκη

eurogroupΕγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης η λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις και την τετράμηνη παράταση.

Σε συνέχεια της απόφασης της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, «οι εθνικές διαδικασίες για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να ξεκινήσουν» αναφέρει με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αρμόδιος επίτροπος για το Eυρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Kομισιόν αναφέρει ακόμη ότι «ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε θετικά μηνύματα επί του ελληνικού καταλόγου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.

Απο το Βερολίνο ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εξέφρασε “συγκρατημένη αισιοδοξία” ως προς πιθανή επίλυση της “διένεξης” με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων.

Την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα, διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.

Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αποδεικνύει την επάρκεια των μέτρων τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς