«Πράξεις για τη Μακεδονία»-Χρ.Παπαστεργίου: Οι προτεραιότητες και οι υποψήφιοι στην Π.Ε. Σερρών

Χρ.Παπαστεργίου: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ... στηρίζει τον Τζιτζικώστα"!!!

«Πράξεις για τη Μακεδονία»-Χρ.Παπαστεργίου: Οι προτεραιότητες και οι υποψήφιοι στην Π.Ε. Σερρών

Σε συνέντευξή του το απόγευμα της Τρίτης 7/5 ο υποψ.περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου παρουσίασε το πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης  «Πράξεις για τη Μακεδονία» για το νομό Σερρών.

Παπαστεργίου ΧρήστοςΟι προτεραιότητες για την Π.Ε. Σερρών

Στην αρχή ο κ.Ζήσης Μητλιάγκας (πρώην Δήμαρχος Σερρών) ως επικεφαλής της ομάδας προγράμματος για το νομό Σερρών ανέφερε τα βασικά σημεία του.
Προτεραιότητα πρέπει να είναι η εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης ώστε έγκαιρα να αναδειχθούν οι ανάγκες έργων λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής ώστε με αειφορία να συνεχίσει απρόσκοπτα η παραγωγή στο νομό.
Μητλιάγκας Ζήσης προλογίζει τα προγραμματικά έργα του Χρ.ΠαπαστεργίουΠροτεραιότητα είναι η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στην Αμφίπολη με επίκεντρο τον λόφο Καστά με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού όπως η Κερκίνη,το Άγγιστρο,το σπήλαιο της Αλιστράτης,τις θάλασσες και τους ορεινούς όγκους.
Είναι γνωστό ότι χρειάζεται άμεσα βελτίωση το άθλιο οδικό δίκτυο, που είναι χωρίς επαρκή φωτισμό, διαγραμμίσεις και χωρίς συνθήκες ασφάλειας.

Χρήστος Παπαστεργίου: «Ο Τζιτζικώστας λέει λόγια, μεγάλα λόγια. Πράξεις μηδέν».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ.Χρήστος Παπαστεργίου άσκησε δριμεία κριτική  για την οπισθοχώρηση που συντελέσθηκε με τις διοικήσεις Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα,με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και την ίδια την περιφέρεια.Ανέφερε χαρακτηριστικά την υποχώρηση από την 7η στην 9η θέση σε σχέση με το ΑΕΠ και τις άλλες περιφέρειες και τον πρωταθλητισμό στην ανεργία και την φυγή νέων στο εξωτερικό.
Είναι φανερή η έλλειψη ενημέρωσης για τις σύγχρονες τάσεις παραγωγής με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συμπράξεων προκειμένου να υπάρχουν ανταγωνιστικά ποιοτικά προιόντα,προς όφελος των παραγωγών και όλης της αλυσίδας μεταποίησης και εμπορίας.
Παπαστεργίου-συνδυασμόςΆμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και υδάτων για την μείωση κόστους παραγωγής.
Είναι φανερή σε όλους η έλλειψη πολιτικής , συνεργειών και προβολής των προιόντων του νομού Σερρών.
Είναι φανερή επίσης η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου  τουριστικής προβολής και αξιοποίησης των μνημείων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του νομού.
Λόγια,μεγάλα λόγια. Πράξεις μηδέν.

Χρ.Παπαστεργίου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ … στηρίζει τον Τζιτζικώστα”!!!

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην…ουσία στηρίζει τον Τζιτζικώστα, και για να το… τεκμηριώσει είπε πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Γιαννούλη, δεν είπε ούτε μια κουβέντα εναντίον του κ.Τζιτζικώστα, ενώ επίσης είπε πως μόνο η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα ελέγχου των προγραμμάτων μόνο στις δύο  Περιφέρειες Αττικής (κυρία Δούρου) και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στις άλλες Περιφέρειες δεν υπάρχει αντίστοιχος έλεγχος.

Ακόμη ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αμφίπολη και την μη αξιοποίησή της από τον κατά τα άλλα “Μακεδονομάχου”, όπως είπε, περιφερειάρχη. “Ο κ.Τζιτζικώστας είχε δημόσια δεσμευτεί ότι θα μηνύσει το υπουργείο πολιτισμού για την μή απορρόφηση κονδυλίων για την ανάδειξη του λόφου Καστά ξεχνώντας να αναφερθεί στην μη έγκαιρη αξιοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων εκ μέρους του”.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Σερρών

Κατόπιν παρουσίασε τον συνδυασμό της παράταξής του “Πράξεις για τη Μακεδονία”. Όπως τόνισε απαρτίζεται από πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, θέλουν την πρόοδό του, θέλουν να δημιουργήσουν. Που δεν βολεύονται με το “ωχ αδελφέ”. Που θέλουν να συμμετέχουν, να  αγωνιστούν για να γίνει η περιφέρειά μας τόπος ανάπτυξης και δημιουργίας.Να γίνει πιό ανθρώπινη. Να γίνει τόπος να ζείς. Τόπος για μια καλύτερη ζωή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρόκειται, συνεχίζοντας την εισήγησή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, για ένα συνδυασμό με πρόσωπα καταξιωμένα με τον μόχθο τους στην κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας, με ανιδιοτελή προσφορά  σε δραστηριότητές τους και τους συνανθρώπους μας. Συνδυάζουν ως ομάδα την εμπειρία και την νεανική δυναμική. Την συνέπεια και την τεχνοκρατική κατάρτιση με την οραματική δράση για τις ιδέες και τις αρχές. Με συμμετοχή σε συλλόγους καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις.
Καλώ τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ,του νομού Σερρών που δεν θέλουν να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς,που δεν θέλουν η επικοινωνία να επικαλύπτει την ουσία, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας,να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας.
Γιατί εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε “Πράξεις για τη Μακεδονία”.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι:

 • -Αγγελίδης Χρήστος, Πρόεδρος ΕΚΑΒ
 • -Ανδρεάδης Θωμάς, Συνταξιούχος δημοσίου
 • -Βαλταδώρου Κέλυ, Δικηγόρος
 • -Βεργίδης Χαράλαμπος, Αγρότης
 •  -Κούτρας Αθανάσιος, Κτηνοτρόφος
 • -Μανδαλαρίδης Ηλίας, Έμπορος
 •  -Μαυροπούλου Ευθυμία, Υπάλληλος ΚΕΔΗΣ(Βοήθεια στο Σπίτι)
 •  -Πουλτουρτζίδης Δημήτρης, Επιχειρηματίας
 •  -Σαλματωνίδης Τριαντάφυλλος, Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΟΕ- ΔΕΥΑ
 • -Σαμαρά Βασιλική, Κοινωνική λειτουργός
 •  -Τρέντσιος Γεώργιος, Φαρμακοποιός
Advertisements

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.