«Πραξικόπημα» στην δικαιοσύνη από την πρώτη φορά αριστερά

«Πραξικόπημα» στην δικαιοσύνη από την πρώτη φορά αριστερά

δικαιοσύνηΑΡΘΡΟ του [Ιωάννη Γιάντσιου] Δικηγόρου Σερρών

Την περασμένη Τετάρτη, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κατέβασε για ψήφιση στην Βουλή (στα προαπαιτούμενα) τον νόμο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η κορωνίδα αυτού του νόμου ποια ήταν?? Η καταστρατήγηση και η αλλαγή του πίνακα κατάταξης των άρθρων 974 και 975 του Κ.Πολ.Δ.

Τι έλεγαν μέχρι σήμερα τα άρθρα αυτά;

Ότι, εφόσον γίνει ο πλειστηριασμός, οι δανειστές θα ικανοποιηθούν με την εξής σειρά: αφού αφαιρεθούν τα έξοδα εκτέλεσης οι πρώτοι που κατατάσσονται για να ικανοποιηθούν είναι 1) οι απαιτήσεις για την κηδεία, νοσήλεια..2) οι απαιτήσεις για την παροχή τροφίμων αναγκαίων  για την συντήρηση εκείνου κατά του οποίου έχει στραφεί η εκτέλεση..3) οι απαιτήσεις των εργαζομένων κλπ…4) οι απαιτήσεις αγροτών κλπ…5) οι απαιτήσεις του δημοσίου και των ΟΤΑ κλπ. Αυτός ο Κ.Πολ.Δ. με τα άρθρα αυτά, προστάτευαν εδώ και 200 χρόνια την δημοκρατική έννομη τάξη της χώρας.

Σήμερα που ψηφίστηκε αυτό το σχέδιο νόμου, από πρόταση αριστερού κόμματος (αν είναι δυνατόν) στη Βουλή των Ελλήνων, η αλλαγή του Κ.Πολ.Δ. προβλέπει τα εξής: και αναφέρομαι μόνο στα ποιο κραυγαλέα, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, ότι, οι πρώτοι που θα ικανοποιούνται από τον πλειστηριασμό δεν θα είναι οι παραπάνω που αναφέρω, αλλά ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!, όχι πλέον οι εργαζόμενοι κλπ αλλά οι Τράπεζες, χαρείτε αριστερό κόμμα.

Και τι θέση πήρε το δικαστικό σώμα σ  αυτό το «πραξικόπημα», κάτι μουρμούρες, ότι δεν είναι σωστό κλπ. τίποτα δηλαδή.

Τι θέση πήραν οι δικηγόροι της χώρας; Κάπως ποιο δυναμική, συναντήθηκαν με την κυβέρνηση εξέφρασαν την αντίθεσή τους είπαν για το δημοψήφισμα που κάναμε εμείς οι δικηγόροι και 70% ήταν αντίθετο με το νομοσχέδιο και μετά…. πήγαμε για μπάνια λόγο καλοκαιριού.

Αισθάνομαι μια ναυτία με ότι συμβαίνει στην χώρα μου και στο σώμα της δικαιοσύνης (με την ευρεία έννοια) όπου ανήκω, μετά από αυτό το αντιλαϊκό μέτρο που πάρθηκε ποτέ, διότι ο κάθε έλληνας πολίτης που έχει ένα ακίνητο είναι εν δυνάμει στις «ορέξεις» των Τραπεζών.

Αυτό δεν είναι νόμος, είναι δέσιμο της κοινωνίας στην «τυραννία» των τραπεζών.

Θα μου πει κάποιος, καλά τι θέλεις να κάνει η κυβέρνηση, αν δεν τα ψηφίσει θα πάμε πχ δραχμή, χάος κλπ. Πράγματι, η δραχμή θα ήταν χάος διότι για να γίνει μια αλλαγή νομίσματος θα πρέπει να έχει αποθεματικά χρημάτων που δεν έχουμε, να έχει χρυσό που ναι μεν έχουμε αλλά δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε διότι οι δανειστές μας θα μπλόκαραν την διαδικασία. Οπότε η αλλαγή του νομίσματος σε δραχμή θα είχε 1 ευρώ μια δραχμή και σε 3 μέρες θα χανόταν η σύνταξη ή ο μισθός του πολίτη αυτής της χώρας από τη διολίσθηση της δραχμής. Αυτό μας αξίζει… Οι πρώτοι δε που θα εξαθλιωνόταν θα ήταν οι αδύναμοι οικονομικά έλληνες, αυτοί που λένε «δεν έχουν να χάσουν τίποτα», διότι οι άλλοι θα είχαν να τα βολέψουν κάπως.  Ποιος μας έφερε σ αυτήν την κατάσταση, μα η κυβέρνηση, εγώ δεν ξέρω να κυβερνά από τον Ιανουάριο άλλος εκτός του κ. Τσίπρα και να φταίνε όλοι οι άλλοι. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως ορίζει ο νόμος.

Το νομοσχέδιο αυτό μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση που κουβαλάει την παιδική αρρώστια της αριστεράς και την αστειότητα του κ. Βαρουφάκη.

Ο αγώνας πρέπει να εστιαστεί στην μη εφαρμογή αυτού του εκτρώματος που υποθηκεύει όλη την χώρα στις τράπεζες.

 

Με τιμή

Ιωάννης Γιάντσιος

Δικηγόρος Σερρών