Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 11/7 – Κλειστά τα εμπορικά των Σερρών την Κυριακή 17/7

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 11/7 – Κλειστά τα εμπορικά των Σερρών την Κυριακή 17/7

Πρεμιέρα θερινών εκπτώσεων την προσεχή Δευτέρα 11/7. Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, σε ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους Σερραίους εμπόρους ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του παρόντος έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τα εμπορικά καταστήματα, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Προτρέπουμε τους Σερραίους εμπόρους να τηρήσουν τα βασικά που είναι:

  1. Διπλή αναγραφή των τιμών ( παλαιά και νέα )
  2. Ποσοστό έκπτωσης ( χωρίς να είναι υποχρεωτικό)
  3. Τήρηση των αναγραφόμενων  τιμών  στο ταμείο.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών εύχεται στο λιανεμπόριο καλές δουλειές και προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και «έξυπνες» αγορές.

Ο Εμπορικός σύλλογος θα προτείνει να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 17/7

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών κ. Γιάννη Μπαλίτη, του θέσαμε το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 17/7 πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (που στις μεγάλες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εκεί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν τα καταστήματα με βάσει τη νομοθεσία).

Όπως μας είπε, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών θεωρεί πως τα καταστήματα των Σερρών θα πρέπει να μην ανοίξουν την Κυριακή (εν μέσω θέρους), καθώς η αγορά είναι ήδη σε μεγάλη ύφεση και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή (17/7) δεν έχει να προσφέρει κάτι επιπλέον, ούτε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, ούτε στους Σερραίους καταναλωτές. Αφού όπως έχουν δείξει και στο παρελθόν, ότι θέλουν μπορούν να το προμηθευτούν, τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Οπότε το πιθανότερο είναι πως η πλειονότητα των καταστημάτων θα μείνουν κλειστά, με εξαίρεση τις αλυσίδες και τα καταστήματα franchise που ως συνήθως θα ανοίξουν.