Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Εκθεση και θέμα για τη φιλία

Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Εκθεση και θέμα για τη φιλία

Με τη φιλία και το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) στη δημιουργία φιλικών σχέσεων σχετίζεται το θέμα της Εκθεσης με το οποίο άρχισαν σήμερα (σ.σ. με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας) οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για περισσότερους από 103.000 υποψηφίους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 69.985 θέσεις στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας τόσο με το παλιό όσο και με το νέο εξεταστικό σύστημα. Το κείμενο που δόθηκε για περίληψη είναι του Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία. Συγκεκριμένα οι παράγραφοι που χρησιμοποιήθηκαν ανήκουν στο βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία».

Οι εξετάσεις για τα βασικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου για τους αποφοίτους Γενικών Λυκείων και στις 6 Ιουνίου για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν, από 16 έως 27 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα, καθώς επίσης και οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των υποψηφίων, περίπου 80.000 απόφοιτοι λυκείων θα εξεταστούν για πρώτη φορά με το καινούργιο σύστημα σε 4 μαθήματα, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις επέλεξε να δηλώσει και το προαιρετικό 5ο μάθημα, ώστε να έχει πρόσβαση και σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, διευρύνοντας έτσι τις πιθανότητες εισαγωγής.

Οι βαθμοί των Πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Στα μέσα του ίδιου μήνα θα πρέπει να μεταβούν στα λύκειά τους για να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν, στη συνέχεια, ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους με τις σχολές που επιθυμούν.

Οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.