Πρόβλημα για τους απολυόμενους της ΕΒΖ η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

ΕΒΖ-εργαζόμενος-τεύτλαΤο πρόβλημα που δημιουργεί η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη στους απολυμένους από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επισημαίνει με ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ο βουλευτής Νομού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μενέλαος Βλάχβεης.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Βλάχβεης τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μένουν μετέωροι τόσο μισθολογικά όσο και ασφαλιστικά, σε μία ηλικία κατά την οποία όπως είναι προφανές, κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να τους απασχολήσει.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:
Οι απολυμένοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας, με παράλληλη συνέχιση της ασφάλισής τους στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Ασθένειας, καθώς και στο ΤΑΥΒΕΖ και για όλους τους κλάδους στους οποίους ασφαλίζονται οι μισθωτοί. Οι ευεργετικές αυτές διατάξεις, ίσχυαν για συνταξιοδότηση στα 65 έτη. Με την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, οι άνθρωποι αυτοί μένουν μετέωροι τόσο μισθολογικά όσο και ασφαλιστικά, σε μία ηλικία κατά την οποία όπως είναι προφανές, κανείς εργοδότης δεν πρόκειται να τους απασχολήσει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια ειδική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου είτε να μην ισχύσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τους απολυμένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ είτε να συνεχιστεί το πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας που απολαμβάνουν για δύο ακόμα έτη;