Προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή του αναχώματος Πεθελινού- Επίσκεψη Αποστόλου την Πέμπτη (19/3) στις Σέρρες και νέα σύσκεψη

Στρυμόνας-φράγμα-αντιπλημμυρικο2015Εν αναμονή της κατάθεσης οικονομοτεχνικής πρότασης από τις τεχνικές εταιρίες που πραγματοποίησαν αυτοψία στο διαρρηγμένο ανάχωμα του Πεθελινού, βρίσκεται η Π.Ε. Σερρών.

Πέντε συνολικά εταιρίες ήλεγξαν το σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, εξετάζοντας αν και με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να αναλάβουν την αποκατάσταση των προσβάσεων και του ρήγματος στο ανάχωμα.

«Το αργότερο έως αύριο θα λάβουμε τις προσφορές των εταιριών και κατόπιν, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα προχωρήσουμε στην ανάθεση, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Να τονιστεί επίσης πως η εξερχόμενη παροχή νερού από τη λίμνη είναι οριακή, ώστε να μην προκληθούν πρόσθετες ζημιές στα αναχώματα του Στρυμόνα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους τόσο στη λίμνη Κερκίνη όσο και σε όλα τα αναχώματα του Στρυμόνα.

Κλιμάκια των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Σερρών δίνουν το παρόν καθημερινά στις πληγείσες περιοχές και βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επίσκεψη Αποστόλου την Πέμπτη στις Σέρρες και σύσκεψη στο Διοικητήριο

Ευάγγελος Αποστόλου-2015Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα επισκεφτεί την Πέμπτη 19.03.2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου θα φτάσει στις 12.00 το μεσημέρι στις πληγείσες περιοχές του Νομού Σερρών (Πεθελινού, Ψυχικού) προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αγροτικές εκτάσεις οι πρόσφατες πλημμύρες.

Στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,  στην οποία  έχουν προσκληθεί να παραστούν η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή, Κων/νος Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Αρτέμιος Ματθαιόπουλος, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου καθώς και όλοι οι δήμαρχοι του Ν. Σερρών, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Π.Κ.Μ., εκπρόσωποι του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων του Νομού Σερρών.