Πρόεδρος (ΜΟΝΟ) εντος ΕΥΡΩ

pavlopoulos2185745Ώστε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια χώρα εκτός ευρώ. Ώστε υπ’ αυτή την προϋπόθεση μπήκε στον κόπο ή, αν προτιμάτε, έκανε τη χάρη σ’ αυτούς που είχαν τη φαεινή ιδέα να τον προτείνουν (συγκλονίζοντας έτσι σύμπαντα τον πολιτικό τους χώρο) και εν τέλει η Βουλή τον ανέδειξε στο ύπατο αξίωμα της πολιτείας.

Αν λοιπόν συμβεί το ατύχημα, για την πρόκληση του οποίου, οφείλουμε να ομολογήσουμε, εργάζονται -εντός και εκτός Ελλάδος εν αγαστή συμπνοία- πολλοί, και η χώρα, όπως θρυλείται, εισέλθει σε περιπέτεια, ο κ. Παυλόπουλος δεν μπορεί, δεν καταδέχεται, δεν το σηκώνει η συνείδησή του, να συνεχίσει να κατέχει αυτή τη θέση.

Με λίγα λόγια στα δύσκολα και στα ζόρικα, παίρνουμε το καπελάκι μας, για να το διατυπώσουμε έτσι απλά, και γυρίζουμε στην ησυχία μας. Στο πολιτικό μας γραφείο, στο επάγγελμά μας, στον μικρόκοσμό μας. Ας αναλάβουν άλλοι (με ελαστικότερη συνείδηση ή με μεγαλύτερες αν(τ)οχές;) πια να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά ή, καλύτερα, ο φίδι από την τρύπα, διότι φαντάζομαι ότι και τότε (εκτός ευρώ) θα πρέπει η χώρα να έχει πολιτική και πολιτειακή συγκρότηση και εκπροσώπηση, άρα και Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκπληκτική στ’ αλήθεια η αντίληψη αυτή του κ. Παυλόπουλου περί πολιτικής ευθύνης. Και μάλιστα εκφρασμένη όχι μόνο από έμπειρο πολιτικό, αλλά -το χειρότερο- συγχρόνως και δάσκαλο του δημοσίου δικαίου. Διδάσκει και διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά. Και θα έλεγα μάλιστα το κατορθώνει το ίδιο αποτελεσματικά όσο μερικά ακαδημαϊκά έτη.

 ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)

 22/0/2015

One Response to "Πρόεδρος (ΜΟΝΟ) εντος ΕΥΡΩ"

  1. partakias   23 Ιουνίου 2015 at 10:51

    Ο ΠΑΚΗΣ είναι οπαδός του ρητού: “του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε… ποτέ!!!” και φροντίζει να το αποδεικνύει κάθε μέρα.