Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος: «Πηγή έμπνευσης ο Εμμανουήλ Παπάς»

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος: «Πηγή έμπνευσης ο Εμμανουήλ Παπάς»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης, του ήρωα της Εθνεγερσίας του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, το πρωί της Κυριακής 3/12.

«Ο εμβληματικός συνδυασμός ηρωϊσμού και ανιδιοτέλειας του Εμμανουήλ Παπά, αποτελεί στο διηνεκές πηγή έμπνευσης και το παράδειγμά του, είναι σήμερα, ιδίως σήμερα, επίκαιρο και διδακτικό για όλους εμάς, που είμαστε επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος»,

είπε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μακεδόνα αγωνιστή της εθνεγερσίας του 1821.

«Ο Εμμανουήλ Παπάς έδωσε τα πάντα για την εθνεγερσία του 1821, εμπνέοντας στο διηνεκές το παράδειγμα του εμβληματικού συνδυασμού του ηρωισμού και της ανιδιοτέλειας»

τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Αυτό το παράδειγμα, κτήμα εσαεί μάλλον ή αγώνισμα ες το παραχρήμα ακούειν» κατά Θουκυδίδη, είναι σήμερα, ιδίως σήμερα, επίκαιρο και διδακτικό για όλους εμάς, που είμαστε επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος, σε καιρούς κρίσιμους και χαλεπούς για τον λαό και το έθνος μας».

Ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε αμέσως μετά την μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ενώ βράβευσε και τους πρωτεύσαντες αθλητές στον 19οαγώνα δρόμου 17 χιλιομέτρων που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά στα πλαίσια των εκδηλώσεων .

Στις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, βουλευτές του νομού Σερρών κ.κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Μιχάλης Τζελέπης και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παπά κ. Νότας και Σερρών Αγγελίδης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

(πηγη φωτογραφιών ΕΡΤ Σερρών)