Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών (φωτορεπορταζ)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών (φωτορεπορταζ)

Στη φυλακή οδηγείται ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό, όπως και ο φροντιστής καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ελεύθερη με εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους, η συγκατηγορούμενη τους – σύζυγος του φροντιστή.

Εξάωρη απολογία – γιουχαίσματα από φοιτητές κατά την έξοδο

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Σερρών, ο κατηγορούμενος καθηγητής του ΤΕΙ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για δωροληψία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε «εκδικητικές» τις εις βάρος του καταγγελίες των σπουδαστών. «Όλα όσα μου προσάπτουν είναι για να με εκδικηθούν, επειδή ήμουν αυστηρός» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Παρόμοια στάση φέρεται να κράτησε στην απολογία του και ο συνταξιούχος τραπεζικός που διατηρούσε φροντιστήριο μαζί με τη σύζυγό του και λειτουργούσε ως… εισπράκτορας του κυκλώματος.

Για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή του υποστήριξε πως ήταν «τα λεφτά του εφάπαξ που πήρα από την τράπεζα όταν έφυγα».

Αντιθέτως, πιο αποστασιοποιημένη φέρεται να εμφανίσθηκε στις διωκτικές αρχές η σύζυγός του, που ανέφερε ότι το φροντιστήριο συνεργαζόταν συστηματικά με τον καθηγητή του ΤΕΙ και στην ουσία λειτουργούσε μόνο όταν εκείνος είχε εξεταστική!

Η λειτουργία της «φάμπρικας»

Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι είχαν στήσει «φάμπρικα» και εισέπρατταν «φακελάκια» για να περνούν οι φοιτητές τα μαθήματα, αλλιώς… κόβονταν στις εξετάσεις.

Ο καθηγητής… «φακελάκης», όπως καταγγέλλεται, αφού πρώτα έκοβε τα παιδιά στις εξετάσεις του στη συνέχεια τα παρέπεμπε στους συνεργούς του για… «ενισχυτική διδασκαλία», η οποία δεν ήταν τίποτε άλλο από χρηματικά ποσά 250 έως 400€, δήθεν για δίδακτρα.

Φυσικά, στα μαθήματα δεν πήγαιναν ποτέ, αλλά έχοντας πληρώσει περνούσαν το μάθημα. Μάλιστα, κάποιοι καλούνταν να προσφέρουν και υπηρεσίες γραφείου στον καθηγητή.

Για ορισμένες φοιτήτριες τα πράγματα, όπως καταγγέλλεται, γίνονταν ακόμη πιο δύσκολα, όταν τους ζητούσε να προσφέρουν και «άλλες υπηρεσίες»…

Η απολογία τους διήρκησε περισσότερο από 6 ώρες καθώς προσήλθαν στο Δικαστήριο Σερρών στις 11.00 π.μ. και εξήλθαν από αυτό στις 17.00 το απόγευμα, από την πίσω πόρτα των Δικαστηρίων. Εκει τους περίμεναν για περισσότερο από 4 ώρες περίπου 10-15 φοιτητές που στην εμφάνισή τους τους γιουχάϊσαν

Αθώοι δήλωσαν οι κατηγορούμενοι

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο δικηγόρος των κατηγορουμένων κ. Κώστας Παρηγόρης υποστήριξε ότι οι πελάτες τους δηλώνουν αθώοι, ενώ σε ερώτημα για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν σε μετρητά (175.000ευρώ) και σε βιβλιάρια καταθέσεων, ότι αυτά δικαιολογούνται από την πολυετή εργασία των πελατών του.

Δρούσε ανενόχλητος χωρίς καμμια σοβαρή κυρωση από τη διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών

Επίσης, ένα σοβαρό θέμα είναι πως η πολυσχιδής δράση του ανθρώπου φαίνεται πως ήταν γνωστή στο χώρο του ΤΕΙ Σερρών από καιρό, αλλά ουδείς είχε ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του. Καταγγελίες είχαν φθάσει στη διοίκηση του ιδρύματος και στο παρελθόν, όμως καμία σοβαρή κύρωση δεν υπήρξε.

Εκ των υστέρων αντίδραση του ΤΕΙ

Εκ των υστέρων, πάντως, και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από την Εισαγγελία Σερρών και την αστυνομία, ο πρύτανης του ιδρύματος Δημήτρης Χασάπης κάλεσε τους φοιτητές να αποκαλύψουν… «επωνύμως» στις αρχές όσα γνώριζαν προσθέτοντας ότι «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους, με νόμιμο τρόπο». (σ.σ. ΠΩΣ;;;)

Ο Υπουργός ζήτησε αμέσως την “κεφαλή του επί πίνακι”

Οπως γράφει και η “εφημερίδα των συντακτών” Κι ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από την πρώτη στιγμή αποκάλυψης της υπόθεσης, ζήτησε αμέσως ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του, η Σύγκλητος του Ιδρύματος, χρειάστηκε άλλες 24 ώρες για να αποφασίσει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη, όπως ανακοίνωσε, για τις πράξεις της

«δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Επίσης, αποφάσισε το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί.