Προφυλακιστεος ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια-αρνήθηκε την κατηγορία

Ούτε ο εισαγγελέας, ούτε ο ανακριτής πείστηκαν από τις απαντήσεις που τους έδωσε κατά την πολύωρη ανάκρισή του ο δάσκαλος από τις Σέρρες, που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε 11χρονη μαθήτριά του, με αποτέλεσμα να τον κρίνουν προφυλακιστέο. 

Προς το παρόν, ο 49χρονος Κωνσταντίνος Αμπατζίδης κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, έως ότου αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα οδηγηθεί.

Ο πρώην υποδιευθυντής δημοτικού σχολείου της πόλης των Σερρών αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με την ανήλικη, εκτός από αυτή του δάσκαλου με μαθητή. Μάλιστα, αναρωτήθηκε κατά την απολογία του γιατί η καταγγελία σε βάρος του έγινε με τόσα χρόνια καθυστέρηση, με δεδομένο πως -σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του- φέρεται να ασελγούσε στη μαθήτριά του από το καλοκαίρι του 2011, όταν ήταν 11 ετών.

«Γιατί η καταγγελία έγινε δύο χρόνια μετά την αποφοίτηση της ανήλικης;» αναρωτήθηκαν οι συνήγοροί του. Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι ο 49χρονος είχε φτιάξει αρκετά ψεύτικα προφίλ στο ίντερνετ, μέσα από τα οποία συνομιλούσε με τη μαθήτρια και άλλους ανηλίκους. Ψεύτικο προφίλ του εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε δημοφιλές παιχνίδι που παίζουν ανήλικοι, αλλά ο 49χρονος τα αρνήθηκε όλα.

Τα απανωτά περιστατικά με πρωταγωνιστές δασκάλους στις Σέρρες έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη μαθητική κοινότητα. Επρεπε όμως να έρθει και το δεύτερο κρούσμα σε λίγο διάστημα, ώστε να δηλώσουν οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης ότι δεν θα δείξουν καμία ανοχή σε παρόμοια ζητήματα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προϊστάμενου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου: «Η κοινωνία, πολλές φορές, κάποια πράγματα τα αποσιωπά, κρίνοντας με τα δικά της κριτήρια, σε αυτές όμως τις περιπτώσεις η ανοχή μας πρέπει να είναι μηδενική».
Espressonews.gr