Πρόγραμμα 100 ημερών σχεδιάζει ο Στέφανος Φωτιάδης για το Δήμο Σερρών

Παρουσίασε τη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων, ενώ τις επόμενες ημέρες, θα γίνει η ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων, και του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξης.Παρουσίασε τη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων, ενώ τις επόμενες ημέρες, θα γίνει η ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων, και του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξης.

Με τη μαζική συμμετοχή και παρουσία στελεχών και φίλων της παράταξης «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η επίσημη ανακοίνωση του κ. Στέφανου Φωτιάδη ως υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών, αλλά και η ανακοίνωση της διακήρυξης της παράταξης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της πίστας καρτ, στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης αρχικά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αυτοκινητοδρόμιο και στη σημασία του στην τοπική οικονομία, τονίζοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η σημαντική αυτή «πηγή» εσόδων για το Δήμο.

Χαρακτηρίζοντας το σημερινό μοντέλο διοίκησης που ασκεί η απερχόμενη δημοτική αρχή ως δημαρχοκεντρικό, ασταθές, αναποτελεσματικό κι απογοητευτικό, ο κ. Στέφανος Φωτιάδης επεσήμανε τις ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση και πως αυτές ακριβώς τις ευκαιρίες και τις αλλαγές θα αξιοποιήσει η «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης», προκειμένου να βγει ο Δήμος Σερρών από την κρίση, να ξεφύγει από το «τέλμα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 100 ημερών, υπογραμμίζοντας πως η αλλαγή θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά και όσον αφορά τις λειτουργίες και τις προοπτικές, ενώ πρόσθεσε πως θα «χτυπηθεί» η γραφειοκρατία, θα μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις, στις σπατάλες και τις τσαπατσουλιές και πως η αξιοκρατία θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Στέφανο Φωτιάδη, τα θέματα της καθημερινότητας θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως επίσης και η οικονομική πολιτική και η τοπική οικονομία. Ταυτόχρονα θα αντιμετωπισθούν ισάξια το κέντρο των Σερρών, οι συνοικίες, αλλά και τα χωριά.

Η εξυπηρέτηση, η υγεία, η πρόνοια, η αλληλεγγύη, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και ο αθλητισμός, θα είναι βασικοί άξονες ανάπτυξης.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης ανανέωσε το «ραντεβού» με τους δημότες των Σερρών για τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα γίνει η ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων, αλλά και του ολοκληρωμένου προγράμματος της παράταξης.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

Συνδημότισσες – Συνδημότες,
Εμείς, η κίνηση πολιτών «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», με αρχηγό και υποψήφιο Δήμαρχο τον Στέφανο Φωτιάδη είμαστε ενεργοί πολίτες του Δήμου μας, που αφήνουμε πίσω ότι τυχόν μας χώριζε μέχρι χθες. Με αποφασιστικότητα και πρωτοβουλίες μετατρέπουμε την αγωνία και τον πόνο της οικονομικής κρίσης, σε αισιοδοξία και ελπίδα.
Στόχος μας είναι η ανατροπή της μιζέριας της στασιμότητας, της μετριότητας, και η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και αξιοποίησης των δυνατοτήτων του τόπου μας και των ανθρώπων του. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στους νέους μας, τους οποίους θεωρούμε κεφάλαιο του τόπου μας.
Μας ενώνει η αγωνία για το κοινό καλό του τόπου μας
Είμαστε δημότες από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους με εμπειρία και γνώση της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης, αλλά και πολύ νέοι, με ανατρεπτικές σκέψεις και φρέσκες ιδέες.
Όλοι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε δημότη και δημότισσα του Δήμου μας, για κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας και βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθενός, τη διατήρηση και ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος του όμορφου τόπου μας, καθώς και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητα μας.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η πολύμορφη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση δημιούργησε στην κοινωνία μας φόβο, απαισιοδοξία για το μέλλον, δυσπιστία και γενικευμένες απαξιωτικές απόψεις για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Αυτή η κρίση που σήμερα επηρεάζει κάθε σπίτι του Δήμου μας, δεν μας αποπροσανατολίζει, δεν μας αφήνει αδιάφορους, δεν μοιρολατρούμε. Οπλισμένοι με τις βασικές μας αξίες πού είναι:
 • Η ανιδιοτέλεια στις δράσεις μας
 • Η εμπιστοσύνη στον τόπο και στους ανθρώπους και ιδιαιτέρως στους νέους
 • Η υπευθυνότητα και η αλήθεια
 • Η ευθύτητα και η αμεσότητα
 • Η αξιοπρέπεια
 • Η ισονομία – ευκαιρίες σε όλους
 • Ο σοβαρός και με προοπτική σχεδιασμός, με επιστημονική τεκμηρίωση
Όλοι εμείς καθαρά δηλώνουμε ότι:
 • Αφήνουμε πίσω παλιούς διαχωρισμούς και ότι μας χώριζε στο χθες
 • Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε για τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 σε μια νικηφόρο πορεία
 • Είμαστε πανέτοιμοι να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση στο Δήμο Σερρών
 • Είμαστε εφοδιασμένοι με γνώση, πλούσια εμπειρία, ιδέες, ευαισθησίες και αποφασισμένοι για ισόρροπη ανάπτυξη στις αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές του Δήμου Σερρών
 • Δεν είναι στα χαρακτηριστικά μας η μεμψιμοιρία, η πολιτική μικροψυχία, ούτε πιστεύουμε σε μηδενιστικές λογικές
 • Στις κορυφαίες επιλογές δηλώνουμε ασυμβίβαστοι
 • Οι αποφάσεις μας συλλογικές με διαφάνεια και ειλικρίνεια
Εμείς, είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο της σημερινής αρχής, το σύστημα Αγγελίδη. Αντικαθιστώντας μια δημοτική αρχή που δεν εκμεταλλεύτηκε τις πρωτόγνωρες οικονομικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ. Μια δημοτική αρχή που δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό των εργαζομένων, χωρίζοντάς τους σε προνομιούχους και μη. Δεν ενέπνευσε και δεν παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο πουθενά.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Εμείς στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 • Λέμε όχι στα οργανωμένα συμφέροντα σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, που θέλουν το Δήμο όμηρο
 • Λέμε ναι στη συλλογική προσπάθεια για πρόοδο του Δήμου,
 • Λέμε ναι στη βελτίωση της καθημερινότητας μας
 • Λέμε ναι στη συνεργασία με τους άλλους φορείς για τη δημιουργία θέσεων και ευκαιριών εργασίας για κάθε άνεργο, νέο και ενήλικα.
 • Λέμε ναι στο κοινό όραμα για τις Σέρρες ,συμβάλλοντας όλοι μαζί στη φυγή προς τα εμπρός αλλάζοντας τη στασιμότητα του σήμερα.
Οι βασικές διοικητικές θέσεις μας:
 • Ο Νέος Δήμος Σερρών είναι ενιαίος χώρος διοίκησης και κοινωνικής, οικονομικής, οικιστικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
 • Ο Δήμος μας έχει κεντρικό συντονιστικό ρόλο στην ανάπτυξη μέσα από την συνεργασία με τους άλλους έξι νέους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Σερρών.
 • Ενισχύουμε τη συλλογικότητα στη Διοίκηση, με την ουσιαστική λειτουργία όλων των οργάνων διοίκησης.
 • Εντάσσουμε ουσιαστικά, στην καθημερινότητα της διοίκησης, τη λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
 • Επενδύουμε στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών. Απλοποιούμε τις διαδικασίες που αφορούν την εξυπηρέτηση του δημότη
 • Η υγεία των δημοτών αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Διευρύνουμε και οργανώνουμε τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες (δίκτυο δημοτικών ιατρείων, ΚΑΠΗ, στέγη ηλικιωμένων) μέσα από ένα μείγμα πολιτικής που στηρίζεται στον εθελοντισμό, τη δημόσια χρηματοδότηση, και τις κοινωνικές χορηγίες.
 • Αξιοποιούμε το κάθε ευρώ του Σερραίου δημότη, ελέγχουμε την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.
 • Δίνουμε έμφαση στο σχεδιασμό και υλοποίηση έργων μικρού κόστους που βοηθούν καταλυτικά στη βελτίωση της καθημερινότητας με προτεραιότητα τις ανάγκες των πεζών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 • Θα αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες της νέας προγραμματικής περιόδου, με αναπτυξιακή στόχευση και βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας.
 • Στον αγροτικό τομέα, που είναι για μας καθοριστικός μοχλός ανάπτυξης, ενισχύουμε τις νέες πρωτοβουλίες, Παροτρύνουμε, στηρίζουμε με υποδομές τις νέες προσπάθειες με στόχο την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των προϊόντων. Η προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας να παραμένει στον τόπο μας, με τη λειτουργία του δικτύου παραγωγή μεταποίηση εμπόριο τοπικά.
 • Ανασυγκροτούμε τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας. Συντονίζουμε, ενθαρρύνουμε, ενισχύουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία δημοτών που βοηθά στην κοινωνική συνοχή. Αναπτύσσουμε ευρύτατο κίνημα αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής.
 • Η Παιδεία, σχολική και δια βίου, ο Πολιτισμός (Λαϊκός, Τέχνες και Γράμματα) και
 • Ο αθλητισμός για όλους είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Καλύπτουμε τις βασικές ελλείψεις της σχολικής στέγης, με χρήση κτιρίων από το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμα του Δήμου Σερρών.
 • Η σοβαρή πολιτική και ο σχεδιασμός για ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη.
Με αυτή τη διακήρυξη και τη δέσμη κατευθύνσεων και ιδεών, εμείς στην ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με δήμαρχο το Στέφανο Φωτιάδη, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το Δήμο Σερρών πρωταγωνιστή στην τοπική, περιφερειακή και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Για το Δήμο Σερρών των πρωτοβουλιών, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας
Για τις Σέρρες της ανάπτυξης και του πολιτισμού
Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα