Πρόγραμμα εορτασμού της 74ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Νιγρίτα

Πρόγραμμα εορτασμού της 74ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε Σέρρες, Σιδηρόκαστρο και Νιγρίτα

28ηΟκτωβρίου-Σέρρες-DSC_2749Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Σερρών, για την 74η  εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Τρίτη 28/10 περιλαμβάνει.

Ώρα 07:00 π.μ., Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών
Ώρα 11:00 – Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ.Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ..κ. Θεολόγος και θα συμπαρασταθεί ολόκληρος ο Ιερός Κλήρος της πόλης.
-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Αθηνά Καντάνη, Θεολόγοτου 5ουΓυμνασίου Σερρών.
Ώρα 11:30- Μετάβαση στον ανδριάντα του ΕΜΜ. ΠΑΠΑ στην πλατεία Ελευθερίας. Έναρξη τελετής. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Συνταγματάρχη – Διοικητή του10ουΣ.Π.Ζ., τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και για την Εθνική Αντίσταση τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος. Τέλος τελετής.
Ώρα 12:00 – Παρέλαση των Αναπήρων πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Οδηγών και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οδό Χ Μεραρχίας με την εξέδρα των επισήμων να έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

28η στο Σιδηρόκαστρο

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Σιδηρόκαστρο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει:
Ώρα 07:30 π.μ., Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 08:00 π.μ. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου –Έπαρση της Σημαίας στον βράχο της πόλης.
Ώρα 10:15 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας .Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σαββίδη Σταύρο ,πρόεδρο του ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου.
Μετάβαση στο Ηρώο της πόλης ,επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων απότον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Σιντικής, τον Διοικητή της 16ηςΜ.Ε. Σιδηροκάστρου, τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικού Σώματος Σιδηροκάστρου, εκπροσώπους σχολείων, Εθνικής Αντίστασης, Σωματείων και Συλλόγων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11:30 – Παρέλαση της μαθητικής νεολαίας και εκπροσώπων συλλόγων ,οργανώσεων και τμημάτων Στρατού κατά την καθορισμένη σειρά.
Ώρα 18:00-Υποστολή της σημαίας.

28η στη Νιγρίτα

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο δήμο Βισαλτίας για τον εορτασμό της επετείου περιλαμβάνει:
08:00π.μ. – Έπαρση της Σημαίας της πόλης στην πλατεία της πόλης .
11:00 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ελπίδα Φυτοπούλου ,καθηγήτρια Γενικού Λυκείου Νιγρίτας.
11:30π.μ. Μετάβαση στο μνημείο τωνΗρώων του δήμου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Δήμαρχο Βισαλτίας, τονεκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον εκπρόσωποτης Ταξιαρχίας,τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, εκπροσώπους Σχολείων ,τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου ,της Π.Ε.Α.Ε.Α. , Σωματείων και Συλλόγων της πόλης .Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους ένδοξους νεκρούς και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Παρέλαση προ των επισήμων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων ,Γυμνασίου ,Γενικού Λυκείου ,Ε.Π.Α.Λ..
17:30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας .
Η Δημοτική Φιλαρμονική θα αποδώσει τιμές και θα λάβει μέρος σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις .

 (στοιχεία από την εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»)