Πρώην υπάλληλος της Εφορίας Σερρών παραπέμπεται σε δίκη για «φακελάκια»

Πρώην υπάλληλος της Εφορίας Σερρών παραπέμπεται σε δίκη για «φακελάκια»

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου ΔΟΥ Σερρών (έχει συνταξιοδοτηθεί) παραπέμπεται να δικαστεί για παράνομο πλουτισμό. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της «παθητικής δωροδοκίας, κατ’ εξακολούθηση» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα».

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος ως υπάλληλος στη πρώην Β’ ΔΟΥ Σερρών (σ.σ. εχουν πλέον ενοποιηθεί σε μια), και ειδικότερα ως προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου, έλαβε χρηματικά ανταλλάγματα από φορολογούμενους για να μην κάνει ελέγχους.

Αδικαιολόγητα ποσά στους λογαριασμούς του

Έλαβε συνολικό χρηματικό ποσό 33.405 ευρώ, τα έτη 2008 και 2010, που διακίνησε μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, αποκρύπτοντας την προέλευσή τους.

Για να αποκρύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων έκανε σταδιακές καταθέσεις σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσε σε διάφορες τράπεζες. “Τα χρήματα δεν δικαιολογούνται απ’ τα νόμιμα φορολογητέα εισοδήματα του (κατηγορούμενου) και της συζύγου του” αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Πηγη: voria.gr