Προς …αξιοποίηση το στρατόπεδο Γιαννοπουλου στη Νιγρίτα

Προς …αξιοποίηση το στρατόπεδο Γιαννοπουλου στη Νιγρίτα

στρατοπεδο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-2015-06-01_184709Λίστα με τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Στρατού και είναι διαθέσιμα προς … επενδυτές για αξιοποίηση, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Τα ακίνητα (όλα ανενεργά στρατόπεδα) έχουν ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την προτεινόμενη μορφή αξιοποίησή τους, η οποία όμως ΔΕΝ είναι δεσμευτική.

  • Α) Ακίνητα κατάλληλα για τουριστικές επενδύσεις
  • Β) Ακίνητα κατάλληλα για αξιοποίηση μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
  • Γ) Αεροδρόμια και  αεροπορικές εγκαταστάσεις τα οποία διαχειρίζεται το ΓΕΑ

Στη δεύτερη κατηγορία υπάγεται το στρατόπεδο Γιαννόπουλου που εδρεύει στα Θερμά Νιγρίτας και το οποίο διατίθεται για εκμετάλλευση μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με την έκθεση η οποία περιλαμβάνει στην ίδια κατηγορία, άλλα δέκα στρατόπεδα ανα την επικράτεια, η έκταση του στρατοπέδου είναι 366.450τμ, μέ το υψόμετρο του ακινήτου είναι τα 150μ, ενώ το έδαφος χαρακτηρίζεται ως ημιβραχώδες και δίνονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις από το Αεροδρόμιο Μακεδονία (75Χλμ), από το λιμάνι Θεσσαλονίκης (74 Χλμ), τη πλησιέστερη ακτή (41 Χλμ) και την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών (29 Χλμ). Εχει την παρατήρηση ότι δεν έχει ενταχθεί στη κτηματογράφηση.

Πάντως εντύπωση προκαλεί η λανθασμένη καταχώρηση στον χάρτη που συνοδεύει το ακίνητο, τόσο σε επίπεδο χώρας που το δείχνει στην … Ροδόπη, όσο και σε επίπεδο νομού που το δείχνει στο… Κιλκίς!!!

Προς το παρον τα άλλα στρατόπεδα που βρίσκονται στη Π.Ε. Σερρών «γλιτώνουν» από την αξιοποίηση! Εδώ μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα με τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Στρατού