Προς παράταση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ που λήγει στις 30/6

Προς παράταση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ που λήγει στις 30/6

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τυπου του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, Μιχάλη Τζελέπη:

Μετά από πρόσφατη επαφή που είχε με τον Διοικητή του ΟΓΑ, κ. Αλέξη Μπακαλέξη αιτήθηκε την «παράταση τουλάχιστον 1 μήνα για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου του 2015».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αρχικά έθεσε το ζήτημα στον Διοικητή της επείγουσας και επιβεβλημένης ανάγκης να δοθεί παράταση τουλάχιστον 1 μήνα για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για το β΄ εξάμηνο του 2015, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις πληρωμές των παραγωγών από: υπόλοιπα επιδοτήσεων, εξισωτικών ενισχύσεων, αποζημιώσεων για ζημιές που κατεγράφησαν το 2015, από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου κλπ».

Ο Διοικητής του ΟΓΑ ενημέρωσε τον κ. Τζελέπη ότι θα δοθεί παράταση στους αγρότες, καθώς «είναι δίκαια τα αιτήματα των αγροτών», η οποία θα κοινοποιηθεί την Πέμπτη 30-6-2016.

Αυξημένες εισφορές

Σ.σ. Να σημειώσουμε πως πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα ειδοποιητήρια καθώς αυτά ταχυδρομήθηκαν στα μέσα Ιουνίου, τα οποία σημειωτέον περιέχουν τα οφειλόμενα ποσά, αυξημένα ανα ασφαλιστική κατηγορία, με βάσει το τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, που προβλέπει εξομοίωση των ασφαλιστικών εισφορών με αυτές των Ελευθέρων επαγγελματιών σε βάθος τριετίας