ΠΡΟΣΟΧΗ τώρα κυκλοφορούν και πλαστά χαρτονομίσματα των… 5ευρώ και 10ευρώ!

πλαστα-5-10-ευρώkilkis (1)Στον καιρό της κρίσης το είδαμε κι αυτό! Στο γειτονικό Κιλκίς συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 17/11, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 56 και 47 ετών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 5 και 10 ευρώ!.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένων ελέγχων, εντοπίστηκε σε χωριό του Κιλκίς Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι παραπάνω και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 56χρονου συνολικά 84 πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, ενώ σε έρευνα του οχήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα άλλα 4 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των 10 ευρώ, σε δύο καταστήματα σε χωριά του Κιλκίς την 15 και 17 Νοεμβρίου.
Συνολικά κατασχέθηκαν 84 πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και 6 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, προκειμένου αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες οδηγηθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.