Προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ, αλλά την… πάτησε από δύο ηλικιωμένες στον Θολό

Προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ, αλλά την… πάτησε από δύο ηλικιωμένες στον Θολό

Για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε υπόθεση απατεώνων που προσποιούνται υπάλληλους της ΔΕΗ, μετά τους… λογιστές και τους «εφοριακούς», και εισπράττουν από ανύποπτους χρήματα για δήθεν οφειλές.

Από την Αστυνομία Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία  για απόπειρα απάτης  σε βάρος 33χρονου, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία,  επιχείρησε να εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες και κατάφερε να ξεγελάσει έναν 48χρονο, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ,  το πρωί της 25ης Αυγούστου, ο 33χρονος πήγε στα σπίτια δύο γυναικών 81 και 86 ετών, οι οποίες έμεναν μόνες τους στην Τοπική κοινότητα Θολού του Δήμου Νέας Ζίχνης.

Φορώντας την φόρμα… εργασίας

Φορώντας την ανάλογη… φόρμα εργασίας,  προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ. Επικαλέστηκε δήθεν κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς λόγω προβλήματος στην ηλεκτρική εγκατάσταση.

Οι γυναίκες στάθηκαν ψύχραιμες

Ενώ οι γυναίκες προς στιγμήν πανικοβλήθηκαν μπροστά στον κίνδυνο να ξεσπάσει πυρκαγιά, στάθηκαν ψύχραιμες και στις δύο περιπτώσεις. Κατάλαβαν την απάτη όταν τους υπέδειξε να βγάλουν έξω μετρητά και κοσμήματα.

Ιδιαίτερα την… “ψυλιάστηκαν” όταν άκουσαν τον… τεχνικό να λέει ότι πρέπει να πάρουν τα μετρητά και τα χρυσαφικά από το εσωτερικό του σπιτιού και να τα μεταφέρουν στην αυλή για να μην προκληθεί φωτιά.

Άρπαξε από τον 48χρονο 100 ευρώ για τη «βλάβη»

Η  έρευνα των αστυνομικών έδειξε ότι  την ίδια ημέρα,  εμφανίστηκε και  στο σπίτι 48χρονου στη Βαμβακούσα . Με την ίδια μεθοδολογία, κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ψάχνουν και για άλλα θύματα του τεχνικού «μαϊμού»

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλους παρόμοιους «ελέγχου των ρολογιών» στην ευρύτερη περιοχή.