Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

[Του Νίκου Φαλαγκάρα]

Καλημέρα, φίλες και φίλοι.

Κάποιοι φίλοι (με ή χωρίς εισαγωγικά), διαβάζοντας όσα κατά καιρούς γράφω για τον εμπαθή και μνησίκακο λόγο μερικών ιεραρχών μου εκφράζουν ευθέως τη διαφωνία ή και τη δυσφορία τους.

Τους αδικείς μου λένε ή σε άλλες περιπτώσεις υπερβάλλεις.

Ας εξηγηθώ λοιπόν, έστω και αν δεν κατορθώσω να πείσω τους αμετάπειστους. Πρόθεσή μου σε κάθε περίπτωση δεν είναι να αδικήσω κανέναν. Ούτε αυτούς βέβαια με τους οποίους διαφωνώ αλλά σέβομαι. Αλλά… Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου οι πένθιμες καμπάνες του… αγίου Καλαβρύτων κι ας μας χωρίζουν εκατοντάδες μίλια. Είναι να μην απελευθερώσει κανείς τους δαίμονες που κρύβει μέσα του. Κι ο συγκεκριμένος δεν τους αντέχει για πολύ. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών.

Δεν του φτάνει το ότι το αποδοκιμάζει ως επιλογή κάποιων συνανθρώπων μας στο πλαίσιο της ελευθερίας τους. Δε χαμπαριάζει από τέτοια (ελευθερίες και επιλογές) αυτός. Λες και τον υποχρεώνει κανείς αυτόν και τους ομόφρονές του να το υιοθετήσουν στην προσωπική τους ζωή. Λόγος μίσους και απανθρωπίας, άγιες μέρες που έρχονται.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου δεν έχουν τελειωμό, όπως θα έλεγε κι ο Σκιαθίτης… Το χαβά τους αυτοί.

 Κι ο προκαθήμενος; Εκκωφαντική και παρατεταμένη η σιωπή του.

Τους φοβάται άραγε ή δεν θεωρεί σοβαρά αυτά που εκστομίζουν; Ρητορικά ασφαλώς είναι τα ερωτήματα, επομένως ούτε περιμένω ούτε χρειάζονται απάντηση. Μα καλά, ακόμα δεν βγήκε το τελικό αποτέλεσμα;

Δηλαδή και η τεχνολογία στην περίπτωσή τους σηκώνει τα χέρια; Πάντως ο ήδη πρωτεύσας ήξερε τι έλεγε όταν απειλούσε ότι θ’ αποσυρθεί αν έρθει δεύτερος. Τέτοιος σεβασμός στη διαδικασία. Αλλά το μεγάλο χουνέρι το έπαθε (δικαίως κατά πολλούς) ο μέγας θορυβοποιός των καναλιών.

Λες και του το χρωστούσαν. Λέτε τώρα να ηρεμήσει και να ακολουθήσει βίον ενάρετο; Με προσευχή και νηστεία (από τα κανάλια;). Πρώτα, λέει, βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι του ανθρώπου… Ωστόσο οι ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτός που έχασε στην πραγματικότητα είναι ο Σαμαράς.

Είχα δεν είχα τελικά, πάλι στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας κατέληξα. Λέτε να το έβλεπα (το πρόβλημα);