Πρωτεΐνη Όγκου – Πρωτεΐνη Γράμμωσης: Ποια να επιλέξω;

 

Η απάντηση στην  παραπάνω ερώτηση μοιάζει απλή. Μπορεί όμως τελικά να μην είναι και τόσο. Προτού λοιπόν απαντήσουμε ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει κάθε πρωτεΐνη.

Α. Πρωτεΐνη Όγκου

Η πρωτεΐνη όγκου είναι μία πρωτεΐνη που περιέχει και υδατάνθρακες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία σε θερμίδες σε σχέση με μία απλή πρωτεΐνη. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί κανείς να το εκμεταλλευτεί στην περίπτωση που θέλει να καλύψει το θερμιδικό πλεόνασμα που απαιτείται για το χτίσιμο μυϊκού ιστού.  Με απλά λόγια αν έχεις ανάγκη από περισσότερη πρωτεΐνη και περισσότερες θερμίδες η πρωτεΐνη όγκου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Β. Πρωτεΐνη γράμμωσης

Πρόκειται για τις απλές πρωτεΐνες. Δεν περιέχουν δηλαδή υδατάνθρακες. Οι πρωτεΐνες γράμμωσης είναι καθαρά σκευάσματα ορού γάλακτος. Στοχεύουν στη μείωση του σωματικού βάρους και του λίπους(γράμμωση) καθώς και την αποκατάσταση μετά από την προπόνηση. Η πρωτεΐνη γράμμωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις επιπρόσθετες ανάγκες σε πρωτεΐνη στην περίπτωση που κανείς καταναλώνει τις απαραίτητες θερμίδες από τη διατροφή του.

Πως μπορώ να αυξήσω τη μυϊκή μάζα μου

Η πρωτεΐνη όγκου χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Την ίδια στιγμή όμως αυξάνεται και το ποσοστό του λίπους στο σώμα μου. Πως μπορώ να πετύχω μυϊκή ανάπτυξη διατηρώντας χαμηλά τα ποσοστά του λίπους;

Για να πετύχει κανείς το παραπάνω αποτέλεσμα υπάρχουν δύο μέθοδοι που θεωρούνται και οι δύο επιτυχείς.

Α. Εναλλαγή περιόδων αύξησης όγκου και γράμμωσης

Στις περιόδους αύξησης όγκου προσπαθούμε να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά μυών προσπαθώντας να ελέγξουμε το λίπος που παίρνουμε. Στις δεύτερες περιόδους προσπαθούμε να χάσουμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε.

Προτείνονται οι παρακάτω αναλογίες.

4-6 μήνες περίοδος όγκου/2-3 μήνες περίοδος γράμμωσης

Ή

2-3 μήνες περίοδος όγκου/4 εβδομάδες περίοδος γράμμωσης

Β. Κάνοντας όγκο και γράμμωση ταυτόχρονα

Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε μικρές ποσότητες μυϊκών κιλών πάνω μας χωρίς να βάζουμε καθόλου σχεδόν λίπος. Τα αποτελέσματα αργούν να φανούν είναι ωστόσο πιο μόνιμα σε σχέση με την πρώτη μέθοδο.

Βρες τα καλύτερα συμπληρώματα πρωτεΐνης δε ειδικά διαμορφωμένα πακέτα και μοναδικές προσφορές στο Active Body.