Διαμαρτυρία μετά… μουσικής

Διαμαρτυρία μετά… μουσικής

Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Σερρών και οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Εκδήλωση Μουσικής Διαμαρτυρίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για το Σάββατο 20/10/2012. Στην επιστολή που στείλανε στον Υπουργό Παιδείας για την άμεση κάλυψη των κενών μουσικών ειδικοτήτων στο Μουσικό Σχολείο Σερρών αναφέρουν:
Όλοι εμείς οι γονείς που αποφασίσαμε να στηρίζουμε την αγάπη των παιδιών μας για την τέχνη μέσα από την πολύπλευρη διδασκαλία της στα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, συμμετέχουμε στην Πανελλήνια εκδήλωση Μουσικής διαμαρτυρίας, αύριο Σάββατο 20/10/2012 που θα γίνει σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Μουσικό η Καλλιτεχνικό Σχολείο και για τις Σέρρες στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκινώντας από τις 11:00 π.μ. με μουσική και τραγούδια που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών.
· Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί από τα παιδιά μας για πρώτη φορά και ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν λίγες μέρες για να αποτελέσει την ¨κοινή φωνή¨ μας .
· Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί όλες τις σχολικές κοινότητες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων να δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ την ενότητά τους, να συντονίσουμε τα βήματά μας, να οργανώσουμε την αντίδραση και τις διεκδικήσεις μας, να ξεδιπλώσουμε την αλληλεγγύη και την ενεργητικότητά μας, για να σωθούν τα σχολεία.
· Διεκδικούμε τα αυτονόητα για την ύπαρξη των Σχολείων μας :
1. Μόνιμη επίλυση της κάλυψης των κενών θέσεων των μαθημάτων γενικής και μουσικής παιδείας.
2. Μόνιμη επίλυση της σίτισης των μαθητών
3. Μόνιμη επίλυση της μεταφοράς των μαθητών με τροποποίηση της Κ.Υ.Α.
4. Μόνιμη καθιέρωση ύλης μουσικών & καλλιτεχνικών μαθημάτων και αναγνώριση από την Πολιτεία των 6 ετών φοίτησης στα Σχολεία αυτά.
· Η τέχνη είναι κατάθεση ψυχής και ο πολιτισμός είναι ανάγκη γιατί δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους και ευαισθητοποιημένους ενεργούς πολίτες.
· ¨Χρέος στα παιδιά μας, το Σχολείο μας να γίνει φωτεινή ελπίδα για το μέλλον τους¨