Διαμαρτυρία του ΕΒΕΣ για την αύξηση της φορολόγησης των επαγγελματιών

Διαμαρτυρία του ΕΒΕΣ για την αύξηση της φορολόγησης των επαγγελματιών

Την αντίθεση του στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 30% και της αύξησης του συντελεστή προκαταβολής του φόρου, εκφράζει σε ανακοίνωση του το Επιμελητήριο Σερρών. Όπως επισημαίνεται είναι αντίθετο στις τακτικές που υποθάλπουν τη βιωσιμότητα των ήδη χρεωμένων επιχειρήσεων και καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Σερρών αναφέρει:

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών παίρνοντας θέση σχετικά με τα σενάρια που δια του τύπου τεχνηέντως διαδίδονται τους τελευταίους μήνες, στα πλαίσια της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιτηδευματιών με συνδυαστικούς φόρους, αύξηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου και συντελεστή φορολόγησης από το πρώτο ευρώ  κοντά στο 30%, δηλώνει κάθετα αντίθετο στις στρατηγικές αυτές, οι οποίες υποθάλπουν τη βιωσιμότητα των ήδη χρεωμένων επιχειρήσεων και καθιστούν  ακόμη δυσκολότερη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Πίσω από οποιονδήποτε αριθμό και συντελεστή φορολόγησης βρίσκεται ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες της εποχής προσπαθεί να ορθοποδήσει,  μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας  και φορολογικής ανασφάλειας. Η οριζόντια φορολόγηση  εισοδημάτων πλήττει εντόνως το «επιχειρείν» και ισοπεδώνει οποιαδήποτε προσπάθεια παλινόρθωσης, με κίνδυνο να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά ανεργίας και φοροδιαφυγής.

Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης με σκοπό την κάλυψη της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού  να πατάξει τη φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο είναι σίγουρο πως θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλοι οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Το Ε.Β.Ε.Σ.  υπεύθυνα στηρίζει τον Σερραίο Επιχειρηματία και αφουγκράζεται τις φωνές αγωνίας του, θέτοντας προτάσεις με γνώμονα  τα συμφέροντα των εναπομεινασών επιχειρήσεων στοχεύοντας στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και εκφράζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή  του σε μοντέλα που υποθηκεύουν το μέλλον των πιο παραγωγικών τμημάτων της.