«Το Πρωθυπουργικό success story συνεχίζεται: λουκέτο στο εργοστάσιο της Alumil στην Ξάνθη»

Το εργοστάσιο της Ξάνθης  είχε μπει στο παραγωγικό δυναμικό του Ομίλου το 2001
Το εργοστάσιο της Ξάνθης είχε μπει στο παραγωγικό δυναμικό του Ομίλου το 2001

Το Πρωθυπουργικό success story συνεχίζεται με επιταχυνόμενη…υφεσιακή δυστυχία στην Ελλάδα. Η αποβιομηχάνιση κτυπάει το απόλυτο κόκκινο, που γίνεται ακόμα οδυνηρότερη για ακριτικές περιοχές όπως η Θράκη, με τα μύρια όσα προβλήματα της, που άπτονται και επηρεάζουν κρίσιμα Εθνικά ζητήματα.

Σήμερα, το λουκέτο στο εργοστάσιο της Alumil στην Ξάνθη, ανακοίνωσε στους 123 εργαζόμενους ο ιδιοκτήτης της, επικαλούμενους επιχειρηματικούς λόγους.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας www.iefimerida.gr, από την οποία αλιεύθηκε και η συγκεκριμένη είδηση:

 «Ο ιδιοκτήτης της Alumil, ανακοίνωσε πως το κύριο αντικείμενο του εργοστασίου που κλείνει ήταν η παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, με προορισμό κυρίως την ελληνική αγορά και πρότεινε στους εργαζόμενους να διαλέξουν μέσα σε τρεις ώρες είτε να δουλέψουν σε άλλη μονάδα του ομίλου, είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο που έχει ως κίνητρο την κανονική αποζημίωση συν 5.000 ευρώ».

 «Σκοπεύετε να αναλάβετε πρωτοβουλία για άμεση επαναδραστηριοποίηση και ΠΑΡΑΜΟΝΗ του εργοστασίου της Alumil, στην πιο ευαίσθητη ίσως γεωστρατηγικά ζώνη της Ελλάδας;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την εφαρμογή μίας ειδικότερης οικονομικής/ φορολογικής και αναπτυξιακής πολιτικής για τη Θράκη, όπου η μόνη χρηματοδοτική πηγη, είναι η τουρκική  Ziraat Bank η οποία μοιράζει αφειδώς ευνοικά δάνεια, υποθηκεύοντας ελληνική γη και σπίτια.