Πρώτη η ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας στους Διασχολικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας (φωτος)

Πρώτη η ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας στους  Διασχολικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας (φωτος)

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν την Τετάρτη (29/3) οι Διασχολικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας στο φιλόξενο χώρο του 3ου Γυμνασίου Σερρών, το οποίο υποδέχτηκε τις ομάδες των Γυμνασίων που συμμετείχαν στους αγώνες.

Οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε γραπτή δοκιμασία από την οποία προέκυψαν μετά από κρίση, οι δύο καλύτερες ομάδες που συνέχισαν σε προφορικό επίπεδο.
Στην τελική φάση προκρίθηκαν οι ομάδες του 3ου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Νιγρίτας. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και προχώρησαν σε παράταση με ερώτηση «νοκ-άουτ». Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας, η οποία θα εκπροσωπήσει τη ΔΔΕ Σερρών στους τελικούς περιφερειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στις 14/5 στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  η καταξιωμένη φιλόλογος κυρία Αλεξάνδρα Μπαϊρα, ( η οποία υπήρξε μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου, όταν ήταν Γυμνάσιο Θηλέων), και δήλωσε τη συγκίνηση και τη χαρά της στους μαθητές, ο φιλόλογος και ιδρυτής των μαθημάτων κλασσικής Παιδείας, πρώην δήμαρχος Σερρών κ.Ζήσης Μητλιάγκας ο οποιος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τη σημασία της γλώσσας μας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σερρών κ. Κων/νοςΤενεκετζής, ο οποίος και επέδωσε τους επαίνους και τα δώρα που προσέφερε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων στη νικήτρια ομάδα.

Ευχαριστίες της Προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων ν.Σερρών

Όπως επισημαίνει η κυρία Σύλια Ζέττα (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών) στην ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Η συμβολή των σχολικών συμβούλων φιλολόγων Σερρών κ.Πηνελόπη Τζιώκα και Γιάννη Κιορίδη υπήρξε καθοριστική και πολύτιμη τόσο στη σύλληψη όσο και στην οργάνωση των Αγώνων Νεας Ελληνικής Γλώσσας για πρώτη φορά στη Σέρρες.

Ευχαριστώ τόσο πολύ τις φίλες συναδέλφισσες Τάνια Ζουρνατζή, Λία Τερζούδη και Αρετή Χρήτη που αποδεχτηκαν με τόση προθυμία να παρουσιάσουν την προσομοίωση του ρητορικού λόγου και στήριξαν την εκδήλωσή μας! Ευχαριστώ και συγχαίρω τις συναδελφισσες Ρούλα Δράκου και Λίτσα Θανασούδα υπευθυνες του Γυμνασίου Νιγρίτας και την Γιώτα Πάνου και Φωτεινή υπεύθυνες του Γυμνασίου Δημητριτσιου και κυρίως τη φίλη συναδέλφισσα Σοφία Ζαφειροπούλου που μαζί μου ανέλαβε την ευθύνη του 3ου Γυμνασίου.

Ελπίζω του χρόνου όλα τα Γυμνάσια να δηλώσουν συμμετοχή και περισσότεροι μαθητές να εμπλακούν στη δημιουργική διαδικασία που στόχο πρώτιστο έχει μα αγαπήσουν οι μαθητές τη γλώσσα μας..Εμείς θέλαμε να ξεκινήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για όλους.!!!!

Τέλος ευχαριστώ τη διευθύντρια του σχολείου, φίλη Χρυσάνθη Αραπάκη που με μια ματιά και μια κουβέντα…. κατάλαβε και στήριξε το όραμα μου για τη διοργάνωσης των σχολικών αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας.Σήμερα λοιπόν και μέσα από τις φωτογραφίες δείξαμε πως ” η γλώσσα είναι…ο κόσμος μας!!!”

Εξέχουσα στιγμή της διοργάνωσης η προσομοίωση των αγώνων ρητορικού λόγου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της νικήτριας ομάδας του 2ου ΓΕΛ Σερρών που μαζί με τις φιλολόγους τους και τον Δ/ντή κ. Γιαννη Πρωτόπαππα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του 3ου Γυμνασίου και μετέφεραν τη συναρπαστική τους εμπειρία.

(πηγη κειμένου και φωτογραφιών από την ιστοσελίδα της κυρίας Σύλιας Ζέττας)