Πρώτη θέση στους «Αγώνες Λόγου» το 2ο Γενικό Λυκειο Σερρών

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις 20-22 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου με τη συμμετοχή 34 σχολείων από όλη την Ελλάδα καθώς και ενός σχολείου από τις Βρυξέλλες.

Πρώτη θέση στους «Αγώνες Λόγου» το 2ο Γενικό Λυκειο Σερρών

Το 20 Γενικό Λύκειο Σερρών συμμετείχε με δύο ομάδες στο αγώνισμα των Διττών Λόγων στο πλαίσιο των “Αγώνων Λόγου” που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις 20-22 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου με τη συμμετοχή 34 σχολείων από όλη την Ελλάδα καθώς και ενός σχολείου από τις Βρυξέλλες.

Τα αγωνίσματα

Τα αγωνίσματα είναι οι Διττοί Λόγοι, ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση.

Στόχος της διοργάνωσης

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους.

Να τους δοθεί  η ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων.

Η εμπειρία της συμμετοχής θα τους προσφέρει γνώσεις, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους με πολυπρόσωπο ακροατήριο αλλά και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

 

Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Σερρών

Η ομάδα του σχολείου που αποτελείται από τις μαθήτριες Βαία Σαρίκα, Ελένη Μιχαήλ και Αναστασία Στεφανάκη κατέκτησε την πρώτη θέση αντιμετωπίζοντας στο τελικό του αγωνίσματος, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο Tracy Hall του Κολεγίου Ανατόλια, μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, την αντίστοιχη ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων, καθηγητές, κριτές, γονείς και διοργανωτές καταχειροκρότησαν τις μαθήτριές μας για την καθηλωτική παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και κυρίως για τη σπουδαία νίκη τους στον τελικό.

Και η δεύτερη ομάδα του 2ου ΓΕΛ Σερρών με τις Μαρία Ανδρεάδη, Ευσταθία Κούμλελη και τον Σωτήρη Τσοποζίδη είχε μια πολύ καλή πορεία στους προκριματικούς αγώνες των δύο πρώτων ημερών και συνέβαλε με την εμψυχωτική της παρουσία στη νίκη του σχολείου μας.

Οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Σερρών

Οι φιλόλογοι του σχολείου Αρετή Χρήτη, Λία Τερζούδη και Τάνια Ζουρνατζή προετοίμασαν τις ομάδες και τις καθοδήγησαν με άριστο τρόπο ώστε τελικά όλοι μαζί να φθάσουν στη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Στον τελικό παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών Γιάννης Πρωτόπαππας, ο οποίος συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής νίκης, δηλώνοντας περήφανος για την προσπάθεια μαθητριών και καθηγητριών.