Πρώτο Βραβείο Πρωτότυπης Κατασκευής στο 3ο Δημοτικό Σερρών σε Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ρομποτικής

Πρώτο Βραβείο Πρωτότυπης Κατασκευής στο 3ο Δημοτικό Σερρών σε Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ρομποτικής

Το 3ο Δημοτικό Σερρών, μέλος του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, συμμετείχε στο αγωνιστικό μέρος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργάνωσε  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Πρωτότυπης Κατασκευής (οι μαθητές Μάνδαλος Μάριος, Μοννόχειρ Δημήτρης, Μπαλάνος Νίκος και Παναγιώτου Αναστάσης με τoυς εκπαιδευτικούς Στέργιο Δομουχτσή και Μηνά Κωνσταντινιδη.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του η Διεύθυνση του σχολείου:

Από το σχολικό έτος 2016-2017 ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας απαριθμεί  40 μαθητές όλων των τάξεων. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα στους χώρους του Σχολείου. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε πλέον είναι 2 πακέτα Lego Wedo 2, 1 πακέτο Lego Wedo 1 και 1 πακέτο Lego Mindstorms. Επίσης όλοι οι μαθητές έχουν προμηθευτεί με 1 πακέτο ηλιακού ρομπότ ώστε να εντρυφήσουν στα μυστικά της Μηχανικής και των Αυτοματισμών.

 Το 3ο Δημοτικό σχολείο Σερρών οφείλει να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΕΠΑΛ Σερρών(Εσπερινό) που μας δάνεισε το πακέτο  Lego Mindstorms, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων  που επιλύουμε.

 Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τους χορηγούς του σχολείου μας ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ Τεχνικό Πολυκατάστημα και το ΒΟΛΤΑ ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ, καθώς και την UNESCO Σερρών, οι οποίοι εξόπλισαν το εργαστήριο Ρομποτικής μας με τα απαραίτητα Lego πακέτα και Ρομπότ με τα οποία εξασκούμαστε και συμμετέχουμε στους διαγωνισμούς.

Advertisements