Πρωτομαγιά 2013: με τα σωματεία των εργαζομένων να απεργούν και τα… καταστήματα να είναι ανοιχτά!

Πρωτομαγια-καταστήματαΕικοσιτετράωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά. Διεκδικούν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Από την άλλη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, αφού έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιά από το υπουργείο Ανάπτυξης.  Ετσι η αργία Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη μεταφέρεται στην Τρίτη του Πάσχα. Συνεπώς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Μεγάλη Τετάρτη αλλά κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, Πρωτομαγιά, και τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός του Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η αργία της πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση και συλλαλητήριο, στις 11:00 το πρωί, μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Στην συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κρονίου στις 10.30 το πρωί και στις 10 το πρωί, αντίστοιχα. Ξεχωριστή συγκέντρωση για την επέτειο της Πρωτομαγιάς διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.