Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στον Νομό Σερρών, από Εμπορικό Σύλλογο Σερρών και ΟΕΒΕΣΣ

Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στον Νομό Σερρών, από Εμπορικό Σύλλογο Σερρών και ΟΕΒΕΣΣ
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΟΕΒΕΣΣ και τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών, την περασμένη Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στην Αλιστράτη Σερρών  πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού στο πρώην Δημαρχείο με θέμα «Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στον Νομό Σερρών».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η  Διοίκηση του ΕΒΕ Αλιστράτης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Ζίχνης κ Βουβούσιος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ν Ζίχνης κ Δαιρετζή Ανδρέα, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, η  Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Σπηλαίου Αλιστράτης κ Βαβλιάκη Δάφνη και ο Διευθυντής του Φορέα κ Καρτάλης Νικόλαος.  

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, κ Μπαλίτης Ιωάννης  ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ, κ Κοτσαμπά Σωτήριο  και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, κκ Θεολόγο με την Υπουργό Τουρισμού κ.  Κεφαλογιάννη Όλγα .

Κατά την στοχευμένη επίσκεψη τους  στην  Υπουργό Τουρισμού κ.  Κεφαλογιάννη Όλγα απέσπασαν  τις δεσμεύσεις της για προβολή – προώθηση του  τουριστικού προϊόντος του Νομού Σερρών με όλα τα μέσα του Υπουργείου και του  ΕΟΤ.

Επίσης κατά την συνάντησή τους και με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου κ Λιάσκο Αναστάσιο, συζήτησαν για την ανάπτυξη του Προσκηνυματικού – Θρησκευτικού Τουρισμού όπου θα γίνει  σχεδιασμός κάποιων  προσκηνυματικών διαδρομών του Νομού μας με την συνεργασία και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγου  και απέσπασαν τη δέσμευση του Γ. Γραμματέα για προώθηση των διαδρομών σε μεγάλα τουριστικά γραφεία. 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ Κοτσαμπάς πρότεινε προκήρυξη εθελοντικής θέσης δύο ειδικών συνεργατών – Managers  με εξειδίκευση στον Τουρισμό γενικότερα και  την έκδοση κουπονιών για την συγκέντρωση πόρων από τους επιχειρηματίες των Σερρών για την λειτουργία τον  σχεδιασμό των πρωτοβουλιών και την προβολή  του εγχειρήματος που αναλαμβάνουν οι δύο φορείς  και τόνισε ότι πρέπει όλοι να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό που στόχο έχει την προσέλκυση «νέου καταναλωτικού κοινού» στις αγορές του τόπου μας προς όφελος των Επιχειρήσεων- Μελών μας.

Προτάθηκε από τα μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων η δημιουργία διαφόρων εκδηλώσεων για τον ίδιο σκοπό.

Στο τέλος της σύσκεψης ομόφωνα αποφασίσθηκε από τα δύο ΔΣ η σύσταση 7μελούς  επιτροπής που απαρτίζεται από μέλη και των δύο Δ.Σ. Η επιτροπή  θα έχει την πλήρη εποπτεία των κινήσεων για την επίτευξη του στόχου.

Ορίστηκε νέο ραντεβού για κοινή συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου και ΟΕΒΕΕΣ για την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στο γραφείο του Εμπορικού συλλόγου και ώρα 18:00.