Προβολή-παρουσίαση της πόλης Σαντάνσκι στις Σέρρες

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ προβολή-παρουσίαση της πόλης Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και της γύρω περιοχής ήταν ο σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ομώνυμου Δήμου στις Σέρρες.

Ειδικότερα, η δεκαμελής αποστολή δημοτικών παραγόντων από τη γειτονική χώρα, με επί κεφαλής τον αντιδήμαρχο Σαντάνσκι, επισκέφθηκε τη πόλη και το Δήμο Σερρών προκειμένου να προβούν σε τουριστική παρουσίαση του τόπου τους, των πλεονεκτημάτων του και της δυναμικής που διαθέτει στο τομέα της οινοπαραγωγής-οινοποιΐας.

Στις Σέρρες τη βουλγαρική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, επίσκεψη του οποίου για τον ίδιο λόγο είχε προηγηθεί στο Σαντάνσκι, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας στον τουριστικό τομέα και στο επιχειρηματικό πεδίο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών (Αίθουσα Τύπου), προβλήθηκε τηλεοπτική παραγωγή με θέμα τη βουλγαρική πόλη, την ιστορία της, τα αξιοθέατα, χαρακτηριστικά προϊόντα της και την τοπική επιχειρηματικότητα, όπως η από αιώνων παραγωγή κρασιού (κυρίως στη περιοχή του Μελενίκου), η οινοποίηση, η εμπορία και η διάθεσή του κατά τα σύγχρονα πρότυπα της αγοράς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερρών κι αυτός του Σαντάνσκι συμμετέχουν ήδη σε κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα.