Ψηφιακή μαστογραφία – Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού με μία απλή εξέταση!

Ψηφιακή μαστογραφία – Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού με μία απλή εξέταση!

Η μαστογραφία είναι μία πολύ σημαντική εξέταση που κάθε γυναίκα πρέπει να πραγματοποιεί ανά συγκεκριμένο διάστημα για την απεικόνιση του στήθους της. Το ειδικά κατασκευασμένο μηχάνημα, το οποίο πλέον είναι τεχνολογικά προηγμένο, διαθέτει ειδική πηγή εκπομπής ακτινών Χ, από τις οποίες αποτυπώνεται το περιεχόμενο του στήθους και των δομών του.

Πολλά τα ερωτήματα από τις γυναίκες σχετικά με την ασφάλεια της εξέτασης, της ηλικίας που πρέπει να γίνει και της αποτελεσματικότητάς της στον καρκίνο του μαστού.

Από τη στιγμή που η μαστογραφία χρησιμοποιεί ακτινοβολία, θεωρείται επικίνδυνη;

Από τη δεκαετία του ’60 που ξεκίνησε η μαστογραφία να εφαρμόζεται, έχουν βελτιωθεί κατά πολύ οι τεχνολογίες και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται. Η ακτινοβολία τους πλέον είναι χαμηλότερη και θεωρείται εντελώς ακίνδυνη.

Σύμφωνα με υπολογισμούς θα μπορούσε μία γυναίκα να αναπτύξει κακοήθεια μόνο εάν υποβληθεί σε μαστογραφία 200 φορές, πράγμα αδύνατον αφού ξεκινάει την ρουτίνα της εξέτασης γύρω στα 35 χρόνια.

Η ύπαρξη καρκίνου φαίνεται μόνο στην μαστογραφία;

Η ψηφιακή μαστογραφία μπορεί να αποκαλύψει καρκινώματα πολύ μικρού μεγέθους που με την ψηλάφηση είναι αδύνατον να βρεθούν. Επίσης αναδεικνύει μικροαποτιτανώσεις, ένα εύρημα που συχνά συνδέεται με το μη διηθητικό καρκίνο.

Η μαστογραφία προλαβαίνει τον καρκίνο;

O ρόλος της μαστογραφίας είναι να βοηθήσει να αποκαλυφθεί ο καρκίνος πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που θα γινόταν αντιληπτός από τη γυναίκα. Σε αρκετές γυναίκες έχουν βρεθεί σημαντικές ενδείξεις από τη μαστογραφία έως και 12 μήνες πριν την εκδήλωση καρκίνου. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι ικανό να προλάβει την αφαίρεση του μαστού σε προχωρημένο στάδιο.

Αν μια γυναίκα έχει πρόβλημα στο δεξί στήθος, γιατί πρέπει να υποβληθεί σε μαστογραφία και στα δύο στήθη;

Κατά τη διάρκεια ενός μαστογραφικού ελέγχου, είναι πολύ σημαντικό οποιοδήποτε εύρημα στο ένα στήθος να μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα του άλλου στήθους. Έπειτα η σύγκριση των δύο μαστών είναι απαραίτητη για να αναγνωριστεί κάποιο περίεργο εύρημα σε σχέση με ένα φυσιολογικό στήθος.

Γιατί μερικές γυναίκες κατά την μαστογραφία πονάνε κι άλλες όχι;

Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι η εξέταση θα είναι επώδυνη. Αυτό και μόνο τις κάνει πιο ευαίσθητες στον πόνο. Άλλες γυναίκες αισθάνονται την πίεση ελαφριά και άλλες βαριά.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν την ευαισθησία του γυναικείου στήθους στην πίεση. Αυτοί είναι η πραγματοποίηση της μαστογραφίας στην έναρξη της περιόδου, η ύπαρξη κυστών στο στήθος κ.α.

Κλείστε σήμερα ραντεβού για ψηφιακή μαστογραφία, σε πολύ καλές τιμές, πατώντας εδώ.