Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στις Σέρρες για το συλλαλητήριο του ονόματος της Μακεδονίας

Με την ενεργό συμμετοχή της Εκκλησίας, τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Σερρών- Προσκλητήριο από τη ΝΟΔΕ ΝΔ – Ποιοι θα μιλήσουν

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στις Σέρρες για το συλλαλητήριο του ονόματος της Μακεδονίας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή  του συλλαλητηρίου που διοργανώνει για σήμερα (Τετάρτη 6/6) το απόγευμα (7.30μμ)  και στις Σέρρες, (στην Πλατεία Κρονίου) η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Συνεργασία με τον Δήμο Σερρών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εδώ και δυο ημέρες είναι σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Σερρών ώστε να διευθετηθούν όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Κεντρικός ομιλητής-χαιρετισμοί

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου θα είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος ενώ νωρίτερα θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια» σύσκεψη εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της Π.Ε. Σερρών με στόχο την αρτιότητα της διοργάνωσης και την μαζική συμμετοχή.

Κάλεσμα συμμετοχής κι ευχαριστίες

Η γ. γραμματέας της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Αννα Κωστίκα κάλεσε τους Σερραίους να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση.

Ευχαρίστησε τον Δήμο Σερρών και την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας για τη πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή που παρέχουν για την οργάνωση της εκδήλωσης.

H κυρία Κωστίκα αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο Σερρών Ηλία Γκότση, και την υπάλληλο του Δήμου Σερρών Ελσα Γουγούσκα για τις ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν ώστε το συλλαλητήριο να οργανωθεί με άρτιο τρόπο και στην τελευταία του λεπτομέρεια.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε το πρωί από το μικρόφωνο της ΕΡΤ Σερρών ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλης Πατσίκας.

«Καλούμε όλους να ενώσουν τις φωνές τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Μόνο με τις ελληνικές σημαίας θα διοργανώσουμε αύριο σε 15 πόλεις της Β.Ελλάδας ειρηνικές συγκεντρώσεις προκειμένου να καταστήσουμε σαφές
ότι καμία ονομασία των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά. Είναι καιρός να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του και απαιτεί την εφαρμογή τους»

τόνισε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας την ενεργό συμμετοχή στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης.

ΝΟΔΕ ΝΔ: “ Όλοι στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 6/6”

Μήνυμα προσκλητήριο εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο αναφέρει:

Καλούμε  τις Σερραίες και τους Σερραίους να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις Σέρρες , την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 7.30 το βραδύ στην πλατεία Κρονίου , για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

 Ενώνουμε  την φωνή μας   με την εθνική θέση εκατομμυρίων Ελλήνων και διατρανώνουμε :

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ο Πρόεδρος  της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών

Θεόδωρος Καμπούρης

“Ο Εμπορικός  Σύλλογος Ν. Σερρών στηρίζει τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας”.

Μήνυμα -πρόσκληση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, στο οποίο αναφέρει:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ  στις 19:30 το απόγευμα στην πλατεία Κρονίου,  να ενώσουμε την φωνή μας και την δύναμη μας και να βροντοφωνάξουμε ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραχαράξει την ιστορία της Μακεδονίας μας.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

 Κυριακή Μηλίγκα