Ερώτηση του Αρτ. Ματθαιόπουλου στη βουλή για την εγκατάλειψη των Εργατικών Κατοικιών Νιγρίτας

Εργατικές ΚατοικίεςΣύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, το περασμένο Σάββατο 19-1-2011 ο βουλευτής συνοδευμένος από μέλη της Τ.Ο. Σερρών  επισκέφτηκε το Δήμο Βισαλτίας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Καλαϊτζή, εκπροσώπους αγροτών και ομάδα κατοίκων που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα με την παράδοση των εργατικών κατοικιών της Νιγρίτας, για το οποίο ο βουλευτής Σερρών έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην βουλή στην οποία αναφέρει:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: « ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ»
Τον Μάιο του 2011 κληρώθηκαν 28 δικαιούχοι εργατικών κατοικιών του Ο.Ε.Κ. , οι οποίες ξεκίνησαν να ανεγείρονται στην Νιγρίτα Σερρών και στον οικισμό «ΝΙΓΡΙΤΑ I» , έκτοτε όμως ουδείς εκ των δικαιούχων κλήθηκε να εγκατασταθεί στις ως άνω κατοικίες. Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η αποπεράτωση των συγκεκριμένων κατοικιών έχει βαλτώσει και η παράδοσή τους στους δικαιούχους διαρκώς αναβάλλεται, με αποτέλεσμα αυτοί να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση ενόψει και του γεγονότος ότι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1)Ποιο  είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και παράδοσης στους δικαιούχους των 28 εργατικών κατοικιών του οικισμού «ΝΙΓΡΙΤΑ I» στην Νιγρίτα Σερρών ;
2)Εχει διασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο ;
3) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν να ανακύψει και να καταστεί εφικτή η κατά το δυνατόν πιο έγκαιρη αποπεράτωση και παράδοση του έργου ;
Αθήνα,09-01-2013

Στην συνέχεια ο βουλευτής επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και τον εκεί ευρισκόμενο Μακεδονικό Τάφο εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ένας τόσο αξιόλογος θύλακας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού της πατρίδας μας και έκλεισε την παρουσία του στην Βισαλτία με επίσκεψη στις Φυλακές Νιγρίτας όπου συνομίλησε με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέγραψε τα σοβαρά και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος που λειτουργεί πλέον στην κυριολεξία χάριν της φιλοτιμίας και της υψηλής αίσθησης του καθήκοντος των υπαλλήλων.