Παραίτηση Δρογαλά από το ΕΒΕΣ με επιστολή που κατηγορεί τη νυν διοίκηση για «προσωπικά συμφέροντα»

Παραίτηση Δρογαλά από το ΕΒΕΣ με επιστολή που κατηγορεί τη νυν διοίκηση για «προσωπικά συμφέροντα»

Την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΣ γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης (28/11) κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Οργάνου ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Άρης Δρογαλάς. Το κείμενο της παραίτησής ανέγνωσε η σύμβουλος και μέλος της παράταξης κ. Σοφία Κούρτογλου, αφού ο πρώην Πρόεδρος Άρης Δρογαλάς επέλεξε να μην είναι παρόν. Η επιστολή περιέχει κατηγορίες κατά της νυν Διοίκησης, κάνοντας λόγο για «προσωπικά συμφέροντα υπερφίαλων σωτήρων που αμαυρώνουν την εικόνα του Επιμελητηρίου».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας τόνισε ότι ο κ. Δρογαλάς δεν μπόρεσε να δεχτεί την ήττα του, δεν μπόρεσε να δεχτεί ότι έχασε και είναι πια ο κ. Μέγκλας πρόεδρος του ΕΒΕΣ. Ενώ ανέφερε ότι δεν περίμενε την παραίτηση του κ.Δρογαλά . Όπως δήλωσε το μέλος της παράταξης  Γιάννης Μπαλίτης, ο κ. Δρογαλάς σε λίγες μέρες θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί στην υποβολή της παραίτησή του.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Δρογαλά έχει ως εξής:

«Δεκατρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ασχολήθηκα με το θεσμό του Επιμελητηρίου. Δεκατρία χρόνια υπηρέτησα τον παραγωγικό και εμπορικό κόσμο του Νομού μας , αφιερώνοντας όλες τις δυνάμεις μου , πολλές φορές σε βάρος της επαγγελματικής δραστηριότητας και της οικογενειακής μου γαλήνης. Δεν το μετάνιωσα γιατί πιστεύω ότι ο αγώνας για το κοινό καλό απαιτεί και θυσίες. Στη διάρκεια τούτης της θητείας μου αγωνίστηκα με μεράκι και διάθεση προσφοράς , αφουγκραζόμενος τις αγωνίες όλων των συναδέλφων μας και ουδέποτε διέκρινα τους συναδέλφους σε φίλους και αντιπάλους, σε πετυχημένους και αποτυχημένους.
Κύριος σκοπός της θητείας μου ήταν να αναδειχθεί ο Νομός μας σ’ όλη της Ελλάδα, σ’ όλο τον κόσμο. Προσπάθησα να γίνουν γνωστά τα σερραϊκά προϊόντα , οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες πέρα από το Νομό μας, να δώσουμε νέα δυναμική στην περιοχή μας, να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια και κατά κοινή ομολογία το πετύχαμε επί της θητείας μου.
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε σε τούτη την προσπάθεια. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που είμαι βέβαιος ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αγωνιστούν για το κοινό καλό. Με το ήθος και την ευγένεια που τους διακρίνει, θα συμμετάσχουν ενεργά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και όχι μόνο, γιατί ο αγώνας δίνεται καθημερινά μέσα στην αγορά, κοντά στον συνάδελφο, έμπορο και επιχειρηματία.
Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου ενεργεί χωρίς φραγμούς , αρνούμενη να σεβαστεί τους κανόνες δεοντολογίας, λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάταια αναζητούνται η ειλικρίνεια, η σεμνότητα και η φρόνηση από τη σημερινή Διοίκηση. Βιώνουμε το θλιβερό γεγονός, υπερφίαλοι «σωτήρες» να επιθυμούν με κάθε μέσο να γίνουν «πρωταγωνιστές» των εξελίξεων υπό τον μανδύα του δήθεν «τεχνοκράτη» και του «ειδικού» . σκοπός τους όμως είναι να ικανοποιήσουν την ακόρεστη όρεξη και φιλοδοξία τους για την κατάληψη θέσεων, προτάσσοντας το προσωπικό συμφέρον τους σε βάρος του γενικού.
Απευθύνομαι στη σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Δυστυχώς με την πρακτική σας , αποδομήσατε το θεσμικό ρόλο του Δ.Σ., φιμώσατε την αντιπολίτευση και δεν έχετε τη διάθεση να επανορθώσετε τα λάθη σας.
Έστω και τώρα αντιληφθείτε οτι το Επιμελητήριο ανήκει σε όλους τους Σερραίους επαγγελματίες και όχι σε ομάδες και παρέες.
Τα όσα δηλώνουμε κατά τον προεκλογικό αγώνα πρέπει νατα πιστεύουμε και οφείλουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως την υλοποίηση τους , αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί , διαφορετικά Θεωρούμαστε αναξιόπιστοι. Όραμα σας πρέπει να είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας του εμπορικού κόσμου και η ενεργοποίηση νέων δημιουργικών δυνάμεων.
Κυρίες και κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδηση μου και με ψηλά το κεφάλι. Δεν είμαι λιποτάκτης , ούτε φοβούμαι τις μάχες για το κοινό καλό. Δέχομαι την κριτική και το διάλογο όχι όμως τις προσωπικές επιθέσεις και τη λάσπη. Το ήθος και η αγωγή μου δεν μου επιτρέπουν να λαμβάνω μέρος σε ατέρμονους διάλογους άνευ ουσίας και οχληρών αντιπαραθέσεων που δημιουργούν τη χείριστη εικόνα του Επιμελητηρίου στους συμπολίτες μας. Λυπούμαι, αλλά η σημερινή Διοίκηση έχει τις ευθύνες της, για αυτό το κατάντημα.
Στόχος σας πρέπει να είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου, σε μια κοινωνία συνεργασίας , ενότητας και αλληλεγγύης,Θέτονταςστοπεριθώριοκάθετιπουδιχάζει,λοιδορείκαι αποπροσανατολίζει τους συναδέλφους μας.
Το ΕΒΕΣ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης και ενεργοποίησης του επιχειρηματικού κόσμου. Αντίπαλοι σας είναι τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Αναδείξτε επιτέλους τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και αγωνιστείτε για την επίλυση τους , αφήνοντας κατά μέρος τις σκοπιμότητες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Ελπίζω να επιλέξετε το σωστό τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου και να πραγματοποιήσετε όλα όσα υποσχεθήκατε. Φοβούμαι όμως, και εύχομαι να με διαψεύσετε, ότι θα μείνετε στην ιστορία του Ε.Β.Ε.Σ,, ως η Διοίκηση της απραξίας που καθοδηγείται διαρκώς από άσχετους με το επιμελητήριο «συμβουλάτορες»»