«Ρετρό Σουαρέ 1940s» χοροεσπερίδα με… dress coding του 1940 στο Σιδηρόκαστρο (φωτος+video)

«Ρετρό Σουαρέ 1940s» χοροεσπερίδα με… dress coding του 1940 στο Σιδηρόκαστρο (φωτος+video)

Χοροεσπερίδα – συνεστίαση, με τίτλο «Ρετρό Σουαρέ 1940s», διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, το νεοσύστατο σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ», στο κέντρο «Αγνάντιο» στην Κάτω Αμπέλα Σιδηροκάστρου, στα πλαίσια της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.  Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ οι καλεσμένοι μπορούσαν να συμμετάσχουν (χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητο) ντυμενοι με την μόδα της δεκαετίας του.. 1940. Ενώ και η μουσική διασκέδαση είχε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου:

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία μας, με δεδομένο ότι είμαστε ένας νεοσύστατος σύλλογος.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις δράσεις του για την προστασία, τη διάσωση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση τους των οχυρών, ως μέρος της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας βασιζόμενο στην εθελοντική εργασία και προσφορά των μελών μας, καθώς και στη συνεργασία με άλλους πολίτες, δημόσιους και συλλογικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.,

Η συνέχεια ανήκει στην επιστημονική μας ομάδα εργασίας με αντικείμενο την Ιστορική Έρευνα και Τεκμηρίωση , συμμετέχοντας σε δράσεις προβολής της ιστορίας των οχυρών εντός και εκτός του νομού μας αλλά και της χώρας μας σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

Η «ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ» θα συμμετέχει επίσης με την νεοσύστατη αλλά έμπειρη πλέον ομάδα Αναβιωτών ( Reenacting Team ) στο κορυφαίο φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης Β΄Π.Π στην Ελλάδα ΡΟΥΠΕΛ 1941.

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Σιντικής στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ όπου στόχος της εκδήλωσης, είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η ανάδειξη της αναγκαιότητας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ λαών και κρατών, καθώς και η προώθηση του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή μας.

 

Υλικό της εκδήλωσης στην σελίδα του σωματείου στο fb :