Ρήμαξε αντλιοστάσια στην περιοχή της Βισαλτίας για τον χαλκό

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας
Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών πέντε περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσια, καθώς και από τους αντίστοιχους υφιστάμενους υποσταθμούς αυτών της ΔΕΔΔΗΕ στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Δήμου Βισαλτίας Σερρών.

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο ένας εκ των δραστών των κλοπών, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, την Τρίτη (26.11.2013) πρώτες πρωινές ώρες, στο Πατρίκι Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν:
  • τεμάχια καλωδίων χαλκού διαφόρων διαμετρημάτων συνολικού μήκους 140 μέτρων και
  • διάφορα εργαλεία.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος μαζί με ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται, νυχτερινές ώρες της 25/26-11-2013 αφαίρεσαν τα ανωτέρω καλώδια από τρία αντλιοστάσια και από τους αντίστοιχους υφιστάμενους υποσταθμούς αυτών της ΔΕΔΔΗΕ στην αγροτική περιοχή Πατρικίου Σερρών.
Τα ανευρεθέντα τεμάχια καλωδίων και εργαλεία, καθώς και το όχημα κατασχέθηκαν.
Τα κατασχεθέντα καλώδια αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω:
  • το χρονικό διάστημα από 12.11.2013 έως 18.11.2013 σε αγροτική περιοχή της Μαυροθάλασσας Σερρών αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο ημεδαπού, μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και (26) μέτρα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος αξίας (2.000) ευρώ και
  • νυχτερινές ώρες της 19/20.11.2013 σε αγροτική περιοχή του Αγίου Δημητρίου Σερρών αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο ημεδαπού, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος συνολικής αξίας (2.000) ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.