Ρουσφετολικον ανθολόγιον της Ν.Δ. (ΤΟΜΟΣ 1ος)

«ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»

 (το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές)

(Σε μια περίοδο ακραίας φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας , που η ανεργία καλπάζει και τα λαμπρά επιστημονικά  μυαλά της νέας γενιάς μεταναστεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα σκηνικό ακραίου νεποτισμού και οικογενειακού βολέματος έχει στηθεί)

 

Κοτρώνης-ΣΥΡΙΖΑ-υποψ
Αρθρο του Παναγιώτη Κοτρώνη [Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ]

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ: (από την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό της Ν.Δ)

Πιστεύουμε στις αρχές της Κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της ισότητας στις ευκαιρίες. Όταν μιλάμε για αξιοκρατία εννοούμε να έχουν ίσες ευκαιρίες όλοι και δυνατότητα διάκρισης οι καλύτεροι. Εννοούμε  να σπάσουν τα «κυκλώματα» της μετριοκρατίας παντού.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: (στην πράξη)

1.Στις Βρυξέλλες και στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στέλνει για μια τριετία ο υπουργός οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης την επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του, Αναστασία Ρόβα. Η απόφαση δημοσιεύτηκε την 31 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή Πρωτοχρονιάς και ενώ είχαν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές. Η κ. Ρόβα θα βρεθεί στη Μονάδα Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικης της Ε.Ε. έως το τέλος του 2017 με ετήσιες απολαβές 72.000 ευρώ τα οποία θα πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο.

(Κακόβουλο σχόλιο συριζαίου : Eθελοντική άμισθη εργασία τύπου Λοβέρδου προβλέπεται  μόνο για εκπαιδευτικούς)

  1. Η πρωτοχρονιά ήρθε λίγο νωρίτερα για το Σύλλογο υπαλλήλων της Βουλής –δηλαδή για τα ημέτερα παιδιά- αφού ο Πρόεδρος κ. Μεϊμαράκης τον επιχορήγησε με 150.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών τους, βραβεύσεις  κλπ.
  2. Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, προκαλώντας το κοινό αίσθημα τοποθέτησε το συνταξιούχο σύζυγό της κ. Στάθη Αγγελόπουλο στο υπουργείο τύπου,  ως τοποτηρητή  του γραφείου της. Είχε φροντίσει βέβαια πριν να αποκαταστήσει και την κόρη της που ήταν υπάλληλος του Αθηναϊκού πρακτορείου και αποσπάστηκε από τη μητέρα της στο πολιτικό της γραφείο και από εκεί στου Μαξίμου εκτελώντας χρέη γραμματέως. Τέλος συμπλήρωσε το τρίγωνο τοποθετώντας την κουμπάρα της ως διευθύντρια του γραφείου της.
  3. Ο α΄αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τραγάκης διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο την κόρη του, η οποία στη συνέχεια με το νόμο Σιούφα μονιμοποιήθηκε. Η δε σύζυγός του δικηγόρος Έσμη Κρουστάλη-Τραγάκη διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, προκειμένου να επεξεργαστεί το υλικό για την εξεταστική επιτροπή των ΤΟR M1 πρόεδρος της οποίας ήταν ο ίδιος.
  4. Ο κ. Σιούφας, όταν ήταν υπουργός, έδωσε τη δυνατότητα σε 232 μετακλητούς υπαλλήλους να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτομα που απασχολούνταν σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.
  5. Ένα άλλο οικογενειακό ρουσφέτι αφορούσε τη σύζυγο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης γνωστού και μη εξαιρετέου Τάκη Μπαλτάκου κ. Μαρίνας Παπαϊωάννου-Μπαλτάκου, που προσελήφθη τον Ιούλιο του 2012 σε οργανική θέση του Γραφείου της Γραμματείας του Πρωθυπουργού στη Βουλή και υπηρετούσε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή. Μάλιστα πρόκειται για συνεχόμενη πρόσληψη ίδιου προσώπου, κάτι που τυπικά απαγορεύεται καθώς ένας μετακλητός υπάλληλος έρχεται και φεύγει μαζί με το πολιτικό πρόσωπο που ακολουθεί. Επιπλέον σπάνια εμφανίστηκε στη Βουλή και οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι στα γραφεία της Ν.Δ. δεν ήξεραν ούτε ποιο είναι το πόστο της και οι αρμοδιότητές της.
  6. Τη δική του ιστορία διορισμού συγγενών έχει ο κ. Βύρων Πολύδωρας που σαν άνεμος «καθάρισε» το διορισμό της κόρης του Μαργαρίτας ως μετακλητής υπαλλήλου μέσα σε 48 ώρες θητείας του ως προέδρου της Βουλής.
  7. Εκτός όμως από τη Βουλή υπάρχουν και τα υπουργεία όπου μπορούν να βρούνε μια φιλόξενη επαγγελματική στέγη συγγενείς και φίλοι κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου όπως το παράδειγμα του Γρηγόρη Δημητριάδη ανιψιού του υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που διορίστηκε στο γραφείο του ως ειδικός σύμβουλος.
  8. Αλλά και στο ομαδικό παιχνίδι βολέματος των ημέτερων διακρίθηκε ιδιαίτερα η Ν.Δ. αφού πριν λίγο καιρό με τροπολογία νύχτας οι Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης, που είναι κομματικά στελέχη, αποκτούν το δικαίωμα μετά τη λήξη της θητείας τους να αποσπώνται ως επιθεωρητές-ελεγκτές είτε στο ΥΠΑΙΘ είτε σε άλλο υπουργείο ή να διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου συμβούλων στο επιστημονικό γραφείο συμβούλων του ΥΠΑΙΘ, χωρίς μάλιστα να μετακινηθούν από τη θέση, στην οποία ήδη βρίσκονται και χωρίς να εμπίπτουν στις διατάξεις αξιολόγησης του προσωπικού ούτε στην υποχρέωση τήρησης ωραρίου.

Θα μπορούσαν να εκδοθούν άλλοι 24 τόμοι λαμπρής ρουσφετολογικής ιστορίας της Ν.Δ. αλλά αυτό είναι δουλειά  των ιστορικών του μέλλοντος.

Και ενώ υπάρχει αυτή η λαμπρή παράδοση βολέματος ημετέρων, ακόμη και αποτυχόντων βουλευτών,  σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού, όπως δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς,  ΔΕΚΟ κλπ. έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και την καταστρέφει απειλώντας την  εθνική κομματική συνοχή της χώρας καθιερώνοντας κώδικα δεοντολογίας  βουλευτών, που προβλέπει οι υποψήφιοι βουλευτές να μην αναλαμβάνουν διοικητικό, εκτελεστικό ή αποφασιστικό ρόλο όχι μόνο σε δημόσιους οργανισμούς αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο, ακόμη και δέκα χρόνια μετά τη λήξη της βουλευτικής τους θητείας.

Έ λοιπόν αυτοί Συριζαίοι δεν έχουν το Θεό τους!

Εκτός από υπονομευτές του εθνικού μας νομίσματος είναι υπονομευτές και μιας τεράστιας ρουσφετολογικής παράδοσης της πατρίδας μας!

 

Σέρρες  21/1/2015

Παναγιώτης Κοτρώνης

Υποψήφιος βουλευτής

ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.  ΣΕΡΡΩΝ