Σ.Κ.Α.ΣΕ: Αποκλεισμένα τα ΑμεΑ από το Μουσείο Αμφίπολης

Σ.Κ.Α.ΣΕ: Αποκλεισμένα τα ΑμεΑ από το Μουσείο Αμφίπολης

Ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ν.Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.) με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την μη λειτουργία του ανελκυστήρα σκάλας στο Μουσείο της Αμφίπολης κάτι που στερεί την πρόσβαση στο μουσείο από ΑμεΑ. Μάλιστα όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΣΕ, αυτό συνέβει στους μηνες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του μουσείου (Καλοκαίρι) και ζητά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ν.Σερρών αναφέρει:

Ο ανελκυστήρας σκάλας του Μουσείου Αμφίπολης βρίσκεται εκτός λειτουργίας  περίπου από τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή τους μήνες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στα Άτομα με Κινητική Αναπηρία, στον χώρο της έκθεσης.

Το προσωπικό του μουσείου και η ΕΦΑ Σερρών έχουν προβεί σε ενέργειες για την επισκευή του, ωστόσο η τεχνική εταιρεία μετά  από κάποιες άκαρπες απόπειρες επιδιόρθωσης, ενημέρωσε πως το απαραίτητο ανταλλακτικό, δεν είναι πια σε κυκλοφορία.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για την αντικατάσταση του μηχανήματος με κάποιο  σύγχρονο, που να καλύπτει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του μουσείου.

Καλούμε το Υπ. Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση λειτουργία του ανελκυστήρα…

Οι πράξεις και όχι τα μεγάλα λόγια αποδεικνύουν κατά πόσο μια πολιτεία αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες της.

καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ν.Σερρών