“Σαμαρική Δημοκρατία”

“Σαμαρική Δημοκρατία”
Δήλωση της 6ης αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτίνας των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σχετικά με την διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Ν.Σταυρογιάννη.
Η ‘Σαμαρική Δημοκρατία’ επαναλαμβάνεται. Ένας εκλεγμένος βουλευτής, πιστός στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κόμματός του και τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού του, ότι θα αποκαταστήσουν τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα, ότι δεν θα πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και άλλα, που αποτελούν τα περιβόητα 18 μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας, διαγράφεται. Διαγράφεται, γιατί δήλωσε ότι, δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Όπως και στο παρελθόν, διαγράφονται βουλευτές, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και εκφραστές της λαϊκής βούλησης για παραδειγματισμό. Θα ήταν προτιμότερο να δείξει την πυγμή του και την αποφασιστικότητά του όχι μόνο στους βουλευτές του, αλλά να τολμήσει και να διαφοροποιηθεί στην Ευρώπη και στους εταίρους, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.
Και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να διαγράψει αύριο, ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει, να διαγράψει τον ίδιο του τον εαυτό και όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Τελικά, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο Ελληνικός λαός δεν είναι σε θέση να γνωρίσει το καλό του. Ούτε οι βουλευτές που διαφωνούν, διαφώνησαν, είναι σε θέση να ξέρουν το σωστό για τον Ελληνικό λαό. Μόνο ο Πρωθυπουργός μας κατέχει το αλάθητο όπως και ο προηγούμενος Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου. Με ποια λογική διαγράφεις εκπρόσωπο του λαού επειδή επικαλείται τη συνείδηση του και το σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας μας;! Και όλα αυτά στη χώρα, που γέννησε τη δημοκρατία. Από σήμερα και στο εξής, μετά και την διαγραφή του κ. Σταυρογιάννη, τιμωρείται και η πρόθεση. Παραπέμπει μάλιστα το βουλευτή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Το έλλειμμα της δημοκρατίας στο κόμμα του κ. Σαμαρά είναι πλέον δεδομένο. Και πάντως δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή. Όχι μόνο διαγράφει αυτούς που δεν ψηφίζουν τις επιταγές της Τρόικας αλλά ακόμη και όσους τολμούν να εκφράσουν τη «συνείδηση» του Έλληνα πολίτη, που μαστίζεται από την κρίση.